Translate

dimecres, 24 de febrer de 2016

Espanyol 1-0 Dépor: Asensio salva a Galca

Després de dos mesos i escaig sense guanyar ni un sol partit, l'Espanyol va tornar a sumar tres punts dissabte passat gràcies a un solitari gol de Marco Asensio, que encara no s'havia estrenat amb l'elàstica de l'Espanyol.

L'equip va sortir endollat des de l'inici, quelcom que se li reclamava des de fa setmanes, i va plantejar molts problemes a un Dépor irreconeixible, que visitava Cornellà sense el seu home gol, Lucas Perez, que es va quedar a terres galleges per unes molèsties que l'havien acompanyat durant els últims dies.

Com ja havia anunciat Galca en la prèvia, l'equip va ajuntar molt més les línies i va canviar el seu habitual 4-2-3-1 per un 4-3-3 amb un triple pivot format per Víctor Sánchez, Diop i Abraham.

L'equip va patir poc defensivament a causa de l'escàs perill que va generar el conjunt de Víctor del Amo, que va ser incapaç de superar el mur defensiu plantejat per Galca, i a diferència dels últims partits, l'equip es va mostrar sòlid en defensa i això va permetre a Pau López deixar la porteria a zero després de vuit setmanes encaixant.

Aquest nou sistema proposat per Constantin Galca, que recorda a l'utilitzat per Javier Aguirre en la seva segona temporada al club, també va servir per solucionar un dels principals problemes de l'Espanyol en atac: La manca de xut. L'equip va enviar molts més llançaments entre els tres pals que de costum, però no va aconseguir ser més efectiu, i és que a part de topar-se amb grans intervencions del porter visitant, Germán Lux, va errar nombroses ocasions manifestes de gol.

Amb aquest resultat, l'Espanyol aconsegueix respirar i distanciar-se una mica més de les posicions de descens. Galca, que havia estat molt qüestionat aquestes últimes jornades, va tornar a assegurar que es veu amb forces de revertir la situació, i s'aferra a aquesta victòria per justificar la millora de l'equip en termes generals.

Jordi Pineda.