Translate

dissabte, 27 de febrer del 2016

Sporting 2-4 Espanyol: Tempesta de gols

Sembla inversemblant, però l'Espanyol ha tornat a guanyar un partit fora de casa quatre mesos i deu dies després, i és que des que l'equip, encara entrenat per Sergio González, va guanyar per 1-3 al Betis al Benito Villamarín, l'Espanyol no havia tornat a aconseguir sumar ni un sol punt en els següents nou partits a domicili.

L'encontre, marcat per la forta pluja i la pressió que collava a tots dos equips, que veien com després de guanyar ahir Las Palmas, el descens els tornava a trepitjar els talons, començava amb anades i tornades constants que podrien haver suposat el primer gol de tots dos equips, a causa de tres ocasions molt clares de Burgui per l'Espanyol i Sanabria i Carlos Castro per l'Sporting que aturaven Cuéllar i Pau respectivament. Però al minut 20', i després d'una centrada des de la banda esquerra del conjunt blanc-i-vermell, arribava l'1-0, obra de Castro, que posava la por al cos de tots els espanyolistes, que veien com l'equip, que no acabava d'arrancar, començava perdent. A diferència dels últims encontres que l'Espanyol havia començat amb el resultat advers, l'equip va reaccionar i tan sols dos minut després Asensio ja estellava una pilota al travesser. L'Espanyol, molt intens, dominava el partit després del gol local i advertia amb nombroses ocasions, algunes molt clares, a un Sporting que les veia venir. Cinc minuts abans del descans, Burgui recorria tota l'àrea de punta a punta, driblant a cinc contraris, i batia per baix a Cuellar, creuant molt bé la pilota al pal contrari, i posava així l'empat al marcador amb una genialitat espectacular.

La segona part es preveia molt moguda, amb dos equips necessitats que s'haurien de llançar a l'atac per intentar endur-se tres punts d'or. Només començar, Gerard Moreno posava les coses molt de cara per l'Espanyol, transformant al segon pal una centrada mil·limètrica des de la banda dreta, de Javi López. Els minuts següents serien un monòleg blanc-i-blau, en el qual l'Sporting només intimidaria a Pau amb alguna jugada aïllada. Al minut 57', Gerard Moreno recuperava una pilota a prop de l'àrea i es plantava dins de la mateixa, i batia de nou a Cuéllar amb un xut amb rosca col·locat al costat esquerre de la porteria rival, fent pujar així l'1-3 a l'electrònic i deixant pràcticament sentenciat l'encontre, però tres minuts més tard, i de nou Carlos Castro, anotava el 2-3 per l'Sporting en rematar absolutament sol dins l'àrea, i tornava a posar així emoció al partit. A partir d'aquest moment, el matx es trencaria i tant l'Sporting com l'Espanyol disposarien d'ocasions molt clares per canviar el resultat de l'electrònic, però el travesser per partida doble evitava dos gols de l'Sporting, i l'àrbitre anul·lava el tant que hagués suposat el hat-trick de Gerard Moreno. Deu minuts abans d'arribar al final, Marco Asensio s'inventava una gran jugada per la banda esquerra i provocava el gol en pròpia porta del defensor rival, Luis Hernández, que feia pujar al marcador el 2-4 definitiu. L'Espanyol no patiria en els minuts finals i és que l'Sporting, sense forces, amb prou feines arribava a l'àrea perica, i quan ho feia, no provocava gens de perill.

D'aquesta manera, l'Espanyol es queda amb 28 punts, quatre per sobre del descens, que actualment marca Las Palmas, i afronta amb més tranquil·litat l'important partit a Cornellà contra el Betis d'aquest pròxim dijous.