Translate

dissabte, 13 de febrer del 2016

València 2-1 Espanyol: Negats

Després de set jornades consecutives sense guanyar, l'Espanyol visitava un València en crisis, i en el qual, igual que a l'Espanyol, ja es qüestionava la continuïtat del tècnic Gary Neville.

Galca, que havia assegurat durant tota la setmana que hi haurien canvis i milloraria la imatge, presentava una atrevida i qüestionada alineació, on Óscar Duarte, Abraham i Mamadou apareixien per sorpresa com a titulars, mentre que Joan Jordán i Gerard Moreno es quedaven incomprensiblement d'inici a la banqueta.

L'equip començava el partit portant la iniciativa i ben d'hora Mamadou podria haver anotat el 0-1, però el canterà fallava incomprensiblement una ocasió manifesta de gol. Posteriorment, el senegalès havia d'abandonar el camp lesionat, i en el seu lloc entrava Gerard Moreno. En el transcurs de la primera meitat, el València va anar de menys a més, però no va aconseguir plantar-se amb perill davant Pau, mentre que l'Espanyol pràcticament ja no va tornar a inquietar a Diego Alves.

Sense canvis començava una segona meitat decisiva tant pel futur de Galca com de Neville. Tots dos entrenadors els hi anava el càrrec en aquest partit, i ho sabien. La dinàmica continuava sent la de la primera meitat: El València atacava i l'Espanyol esperava per sortir a la contra. Al minut 50, Cancelo i Cheryshev posaven l'ui al cor dels espanyolistes amb una centrada lateral, però dos minuts després, Óscar Duarte anotava el 0-1 i posava les coses molt de cara per l'Espanyol, però poc després, Galca substituïaia Caicedo per Víctor Sánchez i l'Espanyol començava a tancar-se al darrere mentre que el València atacava desesperadament mentre que la graderia 'che' es neguitejava encara més. L'assetjament del València acabava convertint-se en l'empat de Negredo, i poc després, Cheryshev anotava el 2-1. Tot i l'atac i gol de l'Espanyol al final, l'electrònic ja no es va moure i l'Espanyol marxarà de València amb les mans buides.

Després d'aquest resultat negatiu, que es suma als de les últimes set jornades, Galca podria ser cessat demà com a entrenador i José Antonio Camacho agafaria les rendes de l'equip. De totes maneresl'entrenador romanès, que va substituir a Sergio González ara fa dos mesos i escaig, assegura sentir-se amb forces per revertir la situació i es mostra content de la imatge que avui ha donat l'equip.

Jordi Pineda.