Translate

dimecres, 16 de març del 2016

Entrevista a Lluís Planagumà: "El meu objectiu actualment és treballar dia a dia"

Lluís Planagumà, entrenador del filial, ha parlat a Pericos a la Carta sobre l'actualitat del seu equip. El tècnic barceloní s'ha mostrat contrari a fer valoracions a aquestes altures de campionat i ha emplaçat als seus deixebles a gaudir de la temporada fins que aquesta acabi. Planagumà, que ha evitat parlar de noms propis, ha assegurat que al filial hi ha jugadors amb molt de potencial de cara al futur, i ha enviat un missatge a tots aquells aficionats que no solen desplaçar-se a la Ciutat Esportiva, perquè s'animin a anar-hi.

- Com et definiries com a tècnic?

Prefereixo que la gent que valora la feina sigui l’encarregada de definir-me. Sóc exigent amb mi mateix i amb la gent que m'envolta. Considero que s'ha de viure amb passió qualsevol activitat que realitzis i així ho intento transmetre.

- Amb quins referents et fixes per desenvolupar el teu estil de joc?

Des que vaig començar a entrenar amb quinze anys he intentat sempre aprendre de tothom i de cada situació que em trobo dins del futbol. Entrenaments, partits, competicions de futbol base, competicions amateurs, etc. L'estil de joc propi va evolucionant a mesura que vas adquirint bagatge.

- Després de gairebé dos anys al filial, et planteges continuar-hi la pròxima temporada, o aspires a entrenar en una categoria superior? Acceptaries dirigir el primer equip si t'ho proposessin?

El meu objectiu actualment és treballar dia a dia per tal de complir les expectatives que ens vam proposar amb el filial a l'inici de la temporada.

- Com valores fins ara la temporada del filial? Està sortint tot tal com t'esperaves?

Les valoracions s'han de realitzar a final de temporada un cop analitzat el joc de l'equip, la progressió dels jugadors i la puntuació aconseguida. Mentrestant, estem gaudint de la temporada, on preveiem que amb un equip molt jove s'hauria de treballar molt per poder donar el nivell que requereix la competició a segona b.

- Quins creus que són els punts forts i els punts a millorar d'aquest equip?

Intentem aconseguir i tenir un equilibri com a equip entre les dues fases del joc i les seves transicions. En aquest aspecte, hem de millorar en saber quina és la millor decisió per prendre individualment i col·lectivament en funció del que demana el partit.

- Veus algun jugador de la plantilla suficientment preparat per fer el salt al futbol professional aquest estiu?

Som un equip on hi ha jugadors amb molt potencial de cara al futur i d'altres que tot i ser molt joves, han demostrat que comencen a picar a la porta del primer equip. La millora consisteix a persistir en el treball diari i en la competició.

- Adrià Dalmau ha marxat recentment cedit al Numància. Creus que l'equip notarà molt la seva absència?

En un equip filial no em plantejo si es noten les baixes, encara que objectivament es pugui demostrar. Si no hi ha un jugador, participa un altre que té l'oportunitat de mostrar-se i créixer. L'Adrià Dalmau té una gran oportunitat en un equip de la lliga adelante per poder mostrar-se i créixer, igual que faran els seus excompanys al filial.

- Durant la lesió d'AndrésRubén Ualoloca ha quallat molt bons partits. Ha estat difícil enviar-lo a la banqueta un cop s'ha recuperat Andrés?

Rubén Ualoloca és un porter en edat juvenil encara i ha pogut mostrar-se a segona b fent grans partits. De fet, la reaparició d'Andrés podia haver-se precipitat, però donat el bon rendiment vam decidir que seguís jugant. En quan a perdre la titularitat, en els filials els jugadors han de "cremar" etapes. Les etapes en les quals es troben l'Andrés i en Rubén són totalment diferents.

- Que et sembla l'arribada d'Evan Diams a través del projecte de La Lliga?

Em sembla un projecte molt interessant per a totes les parts. Per nosaltres com a club és important que ens triïn com a club referència de futbol base per un projecte així i durant el dia a dia per a la plantilla i el cos tècnic és un luxe poder compartir experiències amb un jugador procedent d'un altre lliga i un altre cultura diferent.

- Si t'haguessis de quedar amb una anècdota viscuda a l'Espanyol, quina escolliries?

En dotze anys més els dos que porto podria escriure un llibre d'anècdotes... Crec que destacaria les moltes anècdotes que he pogut tenir amb molts companys durant aquests anys. Entrenadors, delegats, captadors, jugadors, empleats... Són moltes i viscudes amb molta passió.

- Per últim, quin missatge donaries a aquells aficionats que no solen anar a veure el filial, perquè s'animin a anar-hi?

L'al·licient més gran que tenen és que els equips que tenim i tindrem al filial són molt semblants als equips que teníem als inicis de la Ciutat Esportiva. Els jugadors són joves, implicats perquè porten des de petits i, sobretot, competitius.