Translate

divendres, 4 de març del 2016

Espanyol 0-3 Betis: Tornen tots els mals

La prèvia del partit estava marcada per si finalment els vuit jugadors afectats per gastroenteritis dimarts estarien disponibles per Constantin Galca en un partit transcendental per allunyar-se més dels llocs de descens. El tècnic romanès finalment sí que va poder comptar amb tots ells, i de fet, la majoria van ser titulars.

La primera sorpresa de la nit, com sempre, arribava quan es coneixia l'alineació. Constantin Galca optava per desfer el trivot que tan bon resultat li havia donat contra els últims partits i tornava a l'habitual 4-2-3-1, deixant a Burgui a la banqueta i posant en el seu lloc a Hernán Pérez a cama canviada.

La poca afició que omplia les graderies de Cornellà-El Prat va veure ben d'hora com el Betis s'avançava en el marcador mitjançant el seu pitxitxi Rubén Castro, que rematava absolutament sol en boca de gol una jugada d'estratègia a pilota aturada del seu equip, molt mal defensada per l'Espanyol. El conjunt de Galca, que tot i portar el pes del partit no aconseguia posar a prova a Adán, intentava reaccionar mitjançant un Marco Asensio estel·lar. Al minut 15', i després d'una gran combinació entre el mateix Asensio i Hernan, Gerard errava una ocasió manifesta de gol que podria haver canviat per complet l'esdevenir del partit. Diuen que qui perdona ho paga, i així va ser, i és que el bètic Musonda, que va generar molts problemes a la defensa espanyolista durant tot el partit, va deixar a Javi López retratat i posteriorment va centrar a plaer perquè Pazella remates a gol completament sol venint des de darrere. Tot i el zero a dos advers, l'Espanyol continuava intimidant a un Betis que tot i patir veia com el seu porter, Adán, pràcticament no havia hagut d'intervenir. La cara de Galca era un poema i l'equip un manyoc de nervis tant en defensa com en atac.

Només començar la segona meitat, Enzo Roco entrava en substitució de Víctor Álvarez. D'aquesta manera l'equip passava a jugar amb un 5-3-2 amb dos carrilers (Javi López per la dreta i Hernan Pérez per l'esquerra). Tot i això, l'equip continuava sense crear ocasions clares de gol, exceptuant una gran jugada personal d'Asensio que el mateix no va anotar per poc, i en canvi, el Betis, amb molt poc aconseguia plantar-se amb perill a l'àrea perica. Galca, veient que passaven els minuts i el gol no arribava, va fer entrar a Burgui en el lloc de Javi López, i van coincidir amb l'entrada del madrileny els millors minuts dels blanc-i-blaus, en els quals fins i tot va arribar un gol, de Gerard Moreno, que l'àrbitre va anul·lar per un rigorós fora de joc. El Betis, que continuava efectuant molts contracops perillosos, aconseguia forçar una falta perillosa a la frontal de l'àrea en un d'ells, i Vargas s'encarregava de convertir-la amb el zero a tres que tallava de soca-rel la tímida millora de l'Espanyol i feia començar a desfilar decebuts als pocs aficionats que havien anat a Cornellà a animar a l'equip. Amb tot el Betis tancat al darrere, els minuts finals eren de domini total per l'Espanyol, que al minut 83' veia com li anul·laven un altre gol a Gerard Moreno, de nou, per un dubtós fora de joc, i al minut 90' Óscar Duarte no arribava a rematar el gol que hages suposat que el Betis no s'endugués de Cornellà també el goal-average amb l'Espanyol.

Amb aquesta nova derrota, l'Espanyol continua amb vint-i-vuit punts, i es torna a situar molt a prop del descens, concretament a dos punts, i és que Granada, Rayo i Getafe estan divuitè, dissetè i setzè respectivament, amb vint-i-sis punts tots tres. A causa d'aquesta nova recaiguda després de dos bons partits, l'Espanyol afrontarà l'encontre de dilluns vinent contra el Rayo Vallecano com si fos una gran final, i és que en cas de tornar a perdre, l'equip podria caure fàcilment en descens i la continuïtat de Galca podria tornar-se a posar en dubte.

Jordi Pineda.