Translate

divendres, 25 de març del 2016

Galca no ha de liderar el nou projecte

És veritat que Galca ha aconseguit revertir la preocupant dinàmica en la qual ell mateix va fer entrar a l'equip, però tot i això, el futbol que l'equip ha ofert i la manera que s'han aconseguit molts dels últims punts no són el que es desitja pel futur més immediat d'aquest club, o si més no, no s'adequa a les promeses que Cheng Yansheng va fer fa escassos dos mesos.

L'empresari xinès va assegurar que faria un bon equip capaç de lluitar any rere any per entrar en competicions europees, i si més no, la continuïtat de Galca seria el primer obstacle per a complir aquesta promesa, i és per molt bon equip que hi hagi, l'entrenador és qui l'ha de gestionar, i si no n'és capaç, és difícil arribar gaire lluny. Els números de Galca des que va arribar fa gairebé tres mesos són força preocupants, i encara més si tenim en compte que en les nou primeres jornades només va aconseguir cinc punts i que l'equip no va començar a tirar endavant fins que els capitans no van fer un pas endavant i van fer entrar en raó a Galca perquè deixes a un costat la seva filosofia de "joc ofensiu" per apostar per un sistema més defensiu i explotar el contraatac.

Amb el poc temps que porta a l'Espanyol, el tècnic romanès ha demostrat incapacitat per reaccionar davant situacions on es necessitaven canvis, i falta de carisma, necessària en clubs que no destaquen per tenir un equip fora del normal. A més, en moltes ocasions no ha sabut llegir bé els partits i ha comès errades que han condemnat a l'Espanyol a enfonsar-se en el pou de la classificació. Les seves monòtones rodes de premsa i el seu discurs repetitiu, sumat a les seves evidents limitacions com a tècnic, han acabat amb la paciència d'una afició que en la seva majoria no imagina començar la temporada vinent amb Galca assegut a la banqueta.

La bona comunió entre Galca i la plantilla haurien fet reflexionar a la directiva, qui no veuria amb mals ulls que el tècnic continués al capdavant de l'equip l'any que ve si l'equip queda a final d'aquesta temporada del desè en amunt i s'ha d'executar la clàusula obligatòria de renovació que consta en el seu contracte. La hipotètica continuïtat de Galca ja ha començat a generar polèmica a l'Espanyol, i de fet, s'ha especulat que, tot i que seria beneficiós en l'àmbit econòmic perquè no s'hauria de pagar la indemnització per recessió de contracte, podria ser molt contraproduent per l'entitat a escala esportiva i social.

Jordi Pineda.