Translate

dimarts, 1 de març del 2016

La gastroenteritis afecta de ple a l'equip

Era l'últim que tothom s'imaginava que passaria, però ha passat. Els bons auguris que rodejaven l'Espanyol durant aquesta última setmana s'han esvaït de cop aquest matí quan el club ha comunicat que vuit dels integrants de la primera plantilla han hagut d'abandonar l'entrenament matinal per símptomes de gastroenteritis. Un darrere l'altre han anat sortint de la sessió conduïda per Constantin Galca i han deixat aquesta amb molt minvada. 

Víctor Sánchez, Burgui, Asensio, Hernán Pérez, Gerard Moreno, Álvaro González, Abraham i Víctor Álvarez, els vuit afectats per aquest desafortunat brot de gastroenteritis, són la majoria peces claus pels esquemes de Galca, i podrien perdre's el transcendental partit de dijous contra el Betis sinó milloren en un marge estret de temps. Sobre això ha parlat aquest migdia el doctor de l'Espanyol, Antoni Turmo, qui s'ha mostrat parcialment optimista sobre la situació. El màxim responsable dels serveis mèdics blanc-i-blaus ha començat la roda de premsa confirmant que "hi ha vuit jugadors afectats", i ha apuntat a "un origen víric" tot i que no ha descartat del tot que sigui alimentari. A més de reconèixer que "no descarten que en les pròximes hores es vegin afectats més jugadors", ha dit que "els símptomes són lleus però el procés agut. En ser tan ràpid, segurament la recuperació seria possible. La perspectiva d'un partit dijous, no és la millor: si em pregunteu si pot afectar, no és l'ideal. Tenim pocs dies d'entrenament, el partit és ja mateix, i aquests quadres poc o molt acaben afectant al rendiment".

Tot i que durant el dia d'avui s'ha especulat amb la possibilitat de suspendre el partit de dijous, el reglament deixa ben clar que la situació actual de l'Espanyol no és motiu per a fer-ho. Concretament ho diu a l'article 239 de la reglamentació de la RFEF, on explica que només es considera causa de força major per estudiar la suspensió de l'encontre que hi hagi menys d'onze futbolistes disponibles pel partit.

Si finalment Constantin Galca no pot comptar amb cap dels futbolistes afectats pel virus, haurà de recórrer al filial per a completar la convocatòria de dijous, i és que entre els malalts i els lesionats, la plantilla ha quedat molt minvada. D'entre els jugadors del filial, els que tenen més possibilitats de viatjar amb l'equip a hores d'ara són Lluís López, que ja va fer tota la pretemporada a les ordres de l'extècnic Sergio González, Marc Roca, que és dels jugadors amb més galons al mig camp del filial, i Rufo, que amb la sortida de Dalmau al Numància és ara mateix la referència ofensiva de l'equip de Lluís Planagumà.

Jordi Pineda.