Translate

diumenge, 10 d’abril del 2016

Espanyol 1-3 Atlètic de Madrid: Nova decepció

L'Espanyol rebia ahir a l'Atlètic de Madrid després d'encadenar una ratxa de quatre partits consecutius sense perdre i d'haver revertit per complet la mala dinàmica per la qual va passar l'equip fins ben entrada la segona volta. Sense Hernán Pérez, el dubte era si Galca tornaria a apostar per un onze més conservador com el de Màlaga o recuperaria el vessant més ofensiu del 4-1-4-1, amb dos extrems purs, quelcom que ja havia utilitzat en jornades anteriors.

Finalment, el tècnic romanès es va decantar per repetir l'onze alineat a Màlaga, amb Álvaro i Roco com a centrals, Óscar com a pivot per davant seu, Diop i Víctor Sánchez al mig del camp i Abraham caient en banda esquerra, quelcom que va provocar una allau de crítiques ja abans de començar el partit, que van anar creixent en el transcurs de l'encontre a mesura que els aficionats veien el nefast resultat de l'últim invent de Constantin Galca.

El partit va començar molt travat. Cap dels dos equips no era capaç d'apoderar-se del control del matx, però no només això, sinó que tampoc eren capaços ni de finalitzar una sola jugada amb una mica de perill. De mica en mica, l'Atlètic de Madrid va ser qui va començar a agafar les regnes de l'encontre, i si més no, va començar a apropar-se a l'àrea espanyolista amb cert perill. L'ocasió més clara els va arribar quan faltaven escassos segons per arribar al minut vint, quan Torres va aconseguir desfer-se amb molta facilitat d'Enzo Roco i es va plantar sol davant davant Pau, qui va veure com el xut del madrileny es va estavellar a la creueta. Quan semblava que qui més a prop estava d'aconseguir obrir el marcador era l'Atlètic, Diop va rematar al primer pal amb el cap un córner centrat per Marco Asensio, i la pilota, amb suspens, va acabar entrant dins la porteria d'Oblak, suposant això l'u a zero i la provisional victòria de l'Espanyol. Poc duraria l'alegria a Cornellà, i és que tan sols cinc minuts més tard, Fernando Torres va aprofitar una passada mil·limètrica de Koke per desfer-se amb un sol moviment de la parella de centrals perica i batre a Pau amb un xut ras, sec i creuat. Amb l'u a u al marcador es va arribar al descans, i és que ni Duarte per l'Espanyol ni Griezmann per l'Atlètic van aconseguir materialitzar les seves respectives ocasions, força clares totes dues, que haguessis fet decantar la balança pel seu equip.

La represa es va iniciar igual que com havia començat el partit, és a dir, sense un dominador clar i amb dos equips que no eren capaços ni de fer un sol xut a la porteria rival. De totes maneres, poc va tardar a canviar el guió, i és que una imprudència de Javi López va provocar una pèrdua de pilota que es va convertir en l'inici de la jugada del segon gol, de Griezmann, que igual que en el primer Fernando Torres, va guanyar la partida a Álvaro i Roco i només va haver de creuar la pilota davant la sortida de Pau per anotar el gol de la remuntada. A partir d'aleshores, el partit es va convertir en un monòleg de l'Atlètic de Madrid, qui no va permetre ni una sola arribava més de l'Espanyol, i va aprofitar molt bé la desesperació dels homes de Galca, bolcats a l'atac per tractar d'aconseguir l'empat, per a sortir al contra cop amb molta rapidesa i generar molt perill a un Espanyol que amb Álvaro i Roco a l'eix de la defensa patia de valent en cada atac dels homes de Simeone. Sobre el xiulet final, Koke va aprofitar una centrada de Fernando Torres per rematar amb el cap entre dos defenses de l'Espanyol i enviar al fons de la xarxa l'u a tres definitiu amb el que es va tancar un partit marcat de nou pels patètics invents de Constantin Galca que un cop més van tornar a costar punts a un Espanyol que precisament no en va sobrat.

A partir de dilluns Constantin Galca i els seus deixebles començaran a preparar el transcendental duel de divendres que ve contra el Llevant, cuer de primera. El pròxim partit a casa serà el dimarts dinou d'abril contra el Celta, tan sols quatre dies després de visitar el Ciutat de València, i serà l'encontre que obrirà la jornada trenta-quatre de lliga.

Jordi Pineda.