Translate

dissabte, 30 d’abril del 2016

L'Espanyol, capaç d'ensopegar dos cops amb la mateixa pedra?

Si preguntéssim entre la massa social espanyolista, la resposta a aquesta pregunta seria clara: Esperem que no. Ningú vol tornar a passar el mal tràngol de dos mil sis, quan l'equip va salvar la categoria en l'afegit de l'últim partit, però per desgràcia, res és descartable, i de no canviar la dinàmica de resultats de l'equip, es podria tornar a viure una salvació agònica com la de fa deu anys, i en part tant de bo, perquè de fet, ningú pot assegurar que a diferència d'aleshores aquest cop no acabés el duel en tragèdia.

Les similituds amb aquella temporada són molt significatives, i els més supersticiosos ja comencen a estar d'allò més preocupats. Els de Galca, faltant tres jornades per acabar la temporada, estan a la mateixa distància del descens que aleshores els homes de Lotina, només a cinc punts. Mentre que fa deu anys a aquestes altures l'Espanyol tenia trenta-vuit punts i el descens el marcaven trenta-tres punts, ara, la situació és idèntica però amb un punt menys per banda. A més a més, igual que fa deu anys, els homes de Galca visitaran el Camp Nou en la penúltima jornada i rebran un equip basc en l'última. Aquella temporada, els blanc-i-blaus van perdre dos a zero a Can Barça i van guanyar u a zero contra la Real l'última jornada, resultats que avui en dia també valdrien a l'Espanyol per certificar la permanència. De totes maneres, abans d'aquestes dues cites, els pericos rebran el Sevilla. Fa deu anys, en la jornada trenta-sis, els espanyolistes van caure derrotats a Montjuïc pel Dépor per u a dos.

De totes maneres, no tot és idèntic a aleshores. Si més no, això és força preocupant, ja que els canvis més destacats respecte a aquell any són tots cap a pitjor. L'equip de Lotina va arribar a final de temporada amb una dinàmica força positiva i havent guanyat recentment la Copa del Rei, i a més a més, l'equip l'integraven jugadors de molta qualitat com Tamudo, De La PeñaLuís García i Coro, entre d'altres, cosa que ara no. L'equip dirigit per Galca ha sumat només dos dels últims quinze punts, i a excepció d'Hernán Pérez, tota la resta de jugadors d'atac porten desapareguts des de fa moltes jornades. A més a més, fa deu anys l'Espanyol, tot i que havia anotat un gol menys, també n'havia rebut quinze menys, i és que la defensa també era infinitament millor a l'actual.

Jordi Pineda.