Translate

dissabte, 16 d’abril del 2016

Llevant 2-1 Espanyol: Lamentable

Durant la setmana s'havia transmès des del vestuari un missatge ambiciós. Els jugadors i els tècnics volien deixar segellada la permanència quan abans possible, i que millor que contra el cuer de primera per fer-ho. Si més no, les coses no van sortir com tothom hauria volgut, i l'Espanyol va tornar a perdre donant una imatge molt pobre, que va ser simplement el reflex de l'entrenador, Constantin Galca, que des de fa jornades ha perdut els papers.

El tècnic romanès va optar d'inici per tornar a alinear l'onze més habitual, deixant per tant a Enzo Roco i Gerard Moreno a la banqueta, i donant la titularitat a Hernán Pérez i Felipão Caicedo. De totes maneres, els canvis no van servir per millorar la imatge d'un equip que contra l'Atlètic de Madrid la jornada passada ja va mostrar que no ha solucionat cap de les carències que el van portar al pou de la classificació, i del qual en va sortir provisionalment per una afortunada bona dinàmica de resultats.

La primera part va començar bé. Ben d'hora Hernán Pérez va aconseguir obrir el marcador en aprofitar una molt bona passada de Víctor Sánchez a l'espai. A partir d'aleshores, l'equip de Rubi va ser qui es va fer amb el control del matx, i l'Esapnyol només va poder apropar-se a la porteria rival mitjançant algun contracop, tot i que en comptagotes. De totes maneres, els valencians tampoc van aconseguir connectar xuts perillosos per posar en problemes a Pau fins al minut vint, però precisament el primer es va convertir en el gol de l'empat. Una falta lateral centrada per Rossi es va passejar per davant de tots els defenses, i Pau, que tenia poca visibilitat, no va poder evitar que la pilota entres dins dels tres pals. El Llevant ho va continuar intentant, i poc a dir va tenir l'Espanyol en tot el temps restant del primer temps. Els blanc-i-blaus, en comptes de fer un pas endavant i intentar posar en dificultats als granotes, van retrocedir, i això ho va aprofitar molt bé el Llevant per posar en molts problemes a la defensa.

La represa no va canviar res. El guió va continuar sent el mateix, i per tant, l'Espanyol veia com el Llevant assetjava la porteria de Pau López sense poder fer res per evitar-ho. Tot i això, Galca s'ho mirava des de la banda sense introduir cap canvi per provar d'aturar el setge granota i guanyar metres per intentar marcar l'u a dos. Als voltants del minut seixanta, l'Espanyol semblava haver reaccionat una mica gràcies a dos grans ocasions de Víctor Sánchez, però just aleshores una falta centrada per Joan Verdú mal defensada per la defensa perica la va aprofitar Medjani per anotar el dos a u que donava la volta al marcador, però que per res feia decaure a un Espanyol que continuava intentant anotar el segon gol. De totes maneres, els canvis de Galca no van ajudar a fortificar aquesta reacció de l'equip, i al final el marcador no es va tornar a moure.

D'aquesta manera, l'Espanyol va tornar a perdre, aquest cop contra el cuer al Ciutat de València, i depenent dels resultats dels rivals directes podria posar-se a tan sols cinc punts del descens. Això va provocar que una part força àmplia de l'afició tornes a demanar la destitució del qüestionat Constantin Galca per por que es repeteixi un final de temporada com el de l'últim descens del club a segona, on l'equip no va aconseguir en les últimes cinc jornades el punt que necessitava per segellar la permanència, i va acabar baixant de la mà de Novoa.

Jordi Pineda.