Translate

dimarts, 5 d’abril del 2016

Màlaga 1-1 Espanyol: Punt que sap a poc

Després d'una molt bona dinàmica de resultats, l'Espanyol arribava a la Rosaleda amb la intenció de poder sumar per apropar-se encara més als quaranta-dos punts que marquen la salvació virtual. De totes maneres, davant es trobava amb un Màlaga amb quatre punts més, que també necessitava la victòria per certificar la per permanència.

Constantin Galca va sorprendre a tothom amb l'alineació, i és que tot i continuar amb el clàssic 4-1-4-1, el tècnic romanès va situar Óscar Duarte com a pivot, a Enzo de nou com a central, i a Abraham per la banda esquerra. De totes maneres, al final l'aposta no li va acabar sortint malament i l'equip va donar una molt bona imatge.

El partit va començar sense dominador clar. La pilota anava d'un camp a l'altre sense arribar a entrar en cap de les dues àrees, i cap dels equips era capaç de generar perill. Si més no, passats només deu minuts de joc, i aprofitant un corner semblant al de fa quinze dies contra l'Athletic Club, Diop va obrir el marcador amb un cop de cap col·locat al segon pal de la porteria defensada per Ochoa. Aquest gol no va fer canviar el guió del partit, i és que tots dos equips van continuar arribant amb comptagotes a la porteria rival i no van generar perill més que en alguna jugada aïllada. Fruit d'això, i de la generositat del col·legiat del partit, Martínez Munuera, va arribar el gol de l'empat del Màlaga, de penal, anotat per Cop.

En la represa, tots dos semblaven equips nous. El partit va agafar un altre ritme, i les ocasions a les dues àrees eren continuades, però això tan sols va durant deu minuts, i és que a partir del cinquanta-cinc, el partit es va tornar a ensopir i tant Màlaga com Espanyol van tornar a oferir la pobra versió que havien ofert al primer temps. Tot i els canvis de Grácia i Galca per intentar fer un gir a la dinàmica del seu equip, el partit el continuaven protagonitzant les llargues posicions dels andalusos que sempre acabaven en res, i els intents frustrats de l'Espanyol de construir joc. L'acció més perillosa va arribar tot just quan faltava només un minut per complir el temps reglamentari. Una pilota solta dins l'àrea va caure als peus de Charles, qui va intentar batre a Pau amb un xut ras i potent, però aquest, amb una parada espectacular, va aconseguir que no es moguessin les taules del marcador.

Al final, un punt que fa a l'Espanyol ascendre fins als quaranta-sis punts i que ja només el deixa a sis dels quaranta-dos, xifra amb la qual es marca la salvació. El pròxim dissabte els homes de Galca rebran a l'Atlètic de Madrid a l'RCDE Stadium, i ho faran sense HernánRubén i Óscar, i és que tots tres compliran cicle d'amonestacions.

Jordi Pineda.