Translate

dijous, 5 de maig del 2016

Entrevista a Moisés Hurtado: "L'Espanyol no necessita incentius econòmics per anar a guanyar al Camp Nou"

Aquest diumenge l'Espanyol visita el Camp Nou en la penúltima jornada de lliga. Amb l'equip virtualment salvat, els homes de Constantin Galca podran sortir al terreny de joc més alliberats que en les últimes jornades i intentar sorprendre a un Barça que es jugarà la lliga, igual que fa nou anys. Aleshores, un gol de Raul Tamudo a l'últim minut va servir per posar les taules al marcador i empatar un derbi que de retruc va deixar els blaugranes sense una lliga que ja tenien pràcticament al sac. El mític 'Tamudazo' encara és a la memòria tant de pericos com de culers, i Moisés Hurtado, titular aquell dia amb l'Espanyol, ha recordat com va ser aquella tarda màgica, i alhora, ha valorat també el derbi de diumenge al Camp Nou, on els blanc-i-blaus podrien reeditar aquell partit.

- L'any del 'Tamudazo' com es va conjurar el vestuari abans sortir a jugar al Camp Nou?

Doncs no hi va haver cap consigna especial. Veníem de fer una bona temporada i, per nosaltres, era el punt final. Una alegria per la nostra afició i poder treure quelcom de casa del nostre gran rival esportiu, però sense cap ànim de fer mal a ningú. Simplement ser protagonistes de la lliga.

- Molta gent dubta que l'equip pugui puntuar al Camp Nou diumenge. Vosaltres us imaginàveu aleshores que al final, empataríeu i li acabaríeu pispant la lliga al Barça?

És cert que, contràriament al viscut en anys anteriors quan hi anàvem en situacions complicades, aquell any l'equip estava molt bé i ells venien en una dinàmica negativa. Ja es veia a la cara dels seus aficionats que podíem anar a fer alguna cosa més que pessigolles. Aquella por se'ls hi veia a la cara en arribar al seu estadi en autocar.

- Com us vàreu adonar que amb l'empat li havíeu tret la lliga al Barça? Que va suposar això pel vestuari?

Bé, jo en aquell moment havia estat substituït i estava a la banqueta. Vam marcar però no sabíem el resultat de l'altre partit. Pel murmuri de la gent, com passa amb aquestes coses, ens vam adonar que el Madrid també estava remuntant.

- Aconseguida la salvació i sense marge per lluitar per res més, creus que pot ser un bon repte per l'equip puntuar al Camp Nou diumenge? Ho veus possible?

Esperem que ja estigui certificada la salvació... que no està clar encara. Jo vaig comentar la setmana passada que si guanyàvem al Sevilla podríem fer quelcom gran al Camp Nou. Amb un altre resultat contra el Sevilla, amb tanta tensió veia difícil poder treure alguna cosa a causa de la pressió. Però ara, alliberats de pressió...

- Creus que un bon resultat diumenge maquillaria la irregular temporada de l'equip?

En absolut. La temporada no ha estat bona i no podem rifar-ho tot a un partit per molt rival que sigui. No obstant això, seria un bon regal per una afició que necessita alguna alegria aquest any.

- L'any del 'Tamudazo' els errors arbitrals van condicionar directament el resultat. Creus que diumenge l'arbitratge pot tornar a ser un obstacle per l'Espanyol?

Esperem que no. Els àrbitres estan sotmesos a molta pressió, tant per una banda com per l'altre. La caverna mediàtica merengue i culer fan malament el seu treball. És el que hi ha. Aquell any nostre, R. Santiago estava més preocupat perquè se li va escapar la mà del Messi i les seves conseqüències a Madrid (que consti que jo al camp tampoc vaig veure la mà) que d'una altra cosa.

- Les males llengües van parlar aleshores i en tornen a parlar ara de primes a l'Espanyol per puntuar al Camp Nou. Tu creus en això?

Les males llengües són això, dolentes... Jajaja. L'Espanyol no necessita incentius econòmics per anar a guanyar al Camp Nou. Això és evident. Per molta prima que hi hagi, no jugaran millor o pitjor. Hi ha molta gent que encara no ho entén.

- T'atreveixes a predir un resultat per diumenge?

Un empat. No sé a quant.