Translate

dijous, 12 de maig del 2016

Que vinguin d'on vulguin

Aquests últims dies, coincidint amb el final de temporada, i en conseqüència, amb el començament del nou projecte esportiu de Chen Yansheng, els mitjans de comunicació han començat a especular sobre possibles altes i baixes a la plantilla. Fins aquí tot bé, però la principal controvèrsia s'ha obert arran d'unes informacions que asseguren que l'Espanyol tindria ja pràcticament tancada la cessió del jove defensa central del Real Madrid, Diego Llorente, i alhora, hauria demanat també al club madrileny l'ampliació de la cessió de Marco Asensio una temporada més.

Encara que una part minoritària de la massa social sí que ha restat importància a la procedència dels jugadors i s'ha fixat únicament en les qualitats que poden aportar al grup, un segment molt ampli de l'afició ha començat a posar el crit al cel per la decisió del club de continuar tractant amb el Real Madrid cessions de futbolistes de futur.

Aquest sector ha al·legat que continuar rebent joves talents cedits del Real Madrid suposa tallar la progressió als de casa per formar a jugadors que no tens en propietat i que marxaran, no prosperar en l'àmbit esportiu amb un projecte a mig termini per la manca d'estabilitat, i a més a més, alimentar a les males llengües perquè parlin de l'Espanyol com un club poc català i filial del Real Madrid.

Però la realitat no és aquesta. Encara que molta gent preferiria portar jugadors que no tinguessin cap lligam amb el Real Madrid, tot i que la seva aportació a l'equip fos inferior, la qüestió és que s'ha de mirar pel bé del projecte esportiu que s'està confeccionant, i evidentment, si el director esportiu i el seu staff decideixen portar un futbolista cedit del Real Madrid, és perquè veuen en ell la millor opció per completar la plantilla, i això és inqüestionable. A més a més, els futbolistes, quan arriben a l'Espanyol, ho fa per créixer i ajudar a l'equip a complir als seus objectius, i sovint solen acabar essent fonamentals en els onzes, com ha passat aquests dos últims anys amb Lucas Vázquez i Marco Asensio respectivament.

Per tant, la conclusió és clara. Tant se val quina sigui la procedència del les noves incorporacions mentre aquestes es comportin com a professionals que són, demostrin totes les qualitats per les quals se'ls ha dut a l'Espanyol, i ajudin a l'equip a complir els seus reptes de manera satisfactòria.

Jordi Pineda.