Translate

divendres, 12 d’agost del 2016

Demichelis, veterania per la defensa

La paciència era cada cop més escassa, i l'afició començava a impacientar-se en veure que tot i arribar molts homes d'atac, la defensa continuava sense cap canvi respecte a la que l'any passat va esdevenir la més golejada no només de la lliga, sinó de tota l'extensa història del club. A només una setmana per l'inici del campionat, i a dos del tancament del mercat, la direcció esportiva era conscient que havia de tancar de manera immediata algun reforç que fes millorar el nivell defensiu d'un equip que va continuar mostrant mancances en aquesta faceta també en la pretemporada present.

Després que el seu nom sonés amb molta força i insistència en aquests últims dies, l'Espanyol va fer oficial la contractació de Martin Demichelis. El veterà central, que havia militat les tres últimes temporades al Manchester City, va veure amb molt bons ulls continuar la seva carrera esportiva a casa nostra, i és que tot i tenir gairebé trenta-cinc anys, l'argentí va assegurar en la seva presentació que sempre s'ha cuidat molt i que es veu capaç d'esdevenir el líder de la defensa blanc-i-blava aportant la seva experiència.

Un dels requisits d'Ángel Gómez a l'hora d'escollir el nou jugador per reforçar l'eix de la defensa era que conegués bé la lliga, i sens dubte, Demichelis el compleix. El central argentí va militar durant tres temporades al multimilionari Màlaga dirigit per Pellegrini, amb qui fins i tot va arribar a quarts de final de l'Europa League. El nou defensa perico va esdevenir a l'equip andalús un líder innegociable al darrere, quelcom que el va portar, tot i passar ja dels trenta anys, a fitxar per l'Atlètic de Madrid l'estiu de dos mil tretze, justament la temporada que acabarien guanyant la lliga i quedant subcampions de la Champions. De totes maneres, Demichelis no va viure totes aquestes experiències sota la disciplina de l'equip madrileny en la seva segona etapa en un club d'Espanya, i és que uns dies més tard de posar-se sota les ordres de Simeone, va decidir marxar al Manchester City, no arribant així ni a debutar amb l'Atlètic.

D'altra banda, el club també mou les sortides, i en aquests últims dies ha aconseguit desempallegar-se de molts dels jugadors que no comptaven per Quique Sánchez Flores. Primer va ser el torn de Juan Fuentes, qui tot i tenir un any més de contracte, va rescindir de manera amistosa el seu vincle amb l'Espanyol per posar rumb a Osasuna, recent ascengut a la Lliga Santander. Posteriorment, Paco Montañés va anunciar que també marxava, aquest destí València, concretament al Llevant, que aquest pròxim curs jugarà a la Lliga 123. De totes maneres, l'extrem valencià jugarà a préstec a l'equip granota, i aquest tindrà a final de temporada l'opció d'adquirir la totalitat dels seus drets federatius per un milió i mig d'euros. Qui també ha anunciat que deixa l'Espanyol és Adrià Dalmau, encara que el seu cas és diferent al dels dos futbolistes anteriorment citats. El jove davanter balear jugarà la temporada vinent a l'equip de la seva ciutat natal, el Mallorca, amb l'objectiu de sumar minuts, gols, i sobretot, experiència, per tornar a l'Espanyol i intentar guanyar-se l'any vinent un lloc en la parcel·la ofensiva blanc-i-blava.

Jordi Pineda.