Translate

dijous, 4 d’agost del 2016

La millor lliga del món?

Sabíem que el senyor Tebas i el seu equip d'il·luminats són capaços de fer qualsevol cosa. Estàvem advertits que amb aquesta gent al comandament, el futbol se'n podia anar en qualsevol moment a norris, perquè la màxima preocupació d'aquests personatges no és vetllar pel bon funcionament d'aquest esport en l'àmbit esportiu i social, sinó econòmic. Només miren la pela, com en poden treure més, perjudiquin qui perjudiquin i encara que s'hagin d'endur per davant el que faci falta. Però el que ja és impresentable del tot, el que demostra la seva falta de competència i sensibilitat per estar al capdavant de quelcom tan important com la lliga de futbol espanyola, és el seu últim invent.

És evident que a la lliga Santander, i ja no diguem a la lliga 123, que a sobre li han posat nom de concurs televisiu de preguntes i respostes, l'assistència als estadis és bastant pobre, en part, per culpa d'aquestes tarifes de televisió tirades de preu que ofereixen tots els partits. Però en comptes de buscar la fórmula per atraure a la gent a anar a l'estadi a veure els encontres, al senyor Javier Tebas se li ha il·luminat la ment i fruit d'això, ha sortit un altre dels seus invents impresentables, però és que aquest, s'endú la palma. Ha decidit instar als clubs a omplir els sectors de la graderia que apareixen en el pla televisiu, és a dir, sobretot, preferent, perquè tots aquells que vegin partits per la televisió els faci la impressió que l'estadi és ple de gom a gom, quelcom que diu la mateixa lliga en el seu comunicat: "En una òptima retransmissió televisiva, l'estadi s'haurà de veure ple". És a dir, pretenen desplaçar de localitat a tota la gent dels estadis per aconseguir òptimes retransmissions televisives, que en diuen ells. Però això no és el pitjor de tot.

El més greu, encara més que l'anteriorment exposat, és que LaLliga multarà econòmicament a tots aquells equips que els sectors de les graderies que apareixen en el pla televisiu no estiguin omplertes com a mínim al 75%. Però és que a sobre, si l'assistència en aquestes zones és de menys de la meitat, la sanció econòmica serà exemplar. Per comprovar els tants per cent de cada estadi, hi haurà enviada una unitat mòbil que proporcionarà material gràfic per valorar l'afluència i la distribució del públic. Almenys, tot això quedarà anul·lat quan les condicions meteorològiques siguin adverses. El més vergonyós de tot, encara més que tot l'exposat fins ara, que ja és difícil de superar, és que a sobre, LaLliga té la poca vergonya de dir literalment que "si algun club considera que hi ha zones del seu estadi, no exposades a televisió, que queden desocupades, LaLliga finançarà la instal·lació de lones per cobrir-les". És a dir, els equips han de desplaçar a la gent a preferent perquè per televisió faci la impressió que l'estadi és ple, i tapar les zones que queden buides, conseqüència de desplaçar a l'afició, amb lones. Això és una bogeria i una mesura indigna de ser presa per un organisme tan important.

Per tant, el que podem extreure de tot això és que aquesta no és tal com afirmen aquests senyors "la millor lliga del món" perquè jo no sé quina és la millor lliga del món, però el que està clar és que sigui la que sigui, segur que no prenen aquestes mesures. Menys diners i més futbol és el que li demano per favor al senyor, per qualificar-lo d'alguna manera, Javier Tebas, i també que tingui present que sense gent no hi ha futbol, i sense afició no hi ha equips, i sense equips no hi ha els seus estimats diners. Recapaciti si us plau i adoni's que va camí de destrossar el futbol. Si unànimement per tots els estadis de futbol professional es demana a crits la seva dimissió, per alguna cosa serà. Faci cas i marxi senyor Tebas. Marxi pel bé de la lliga. Ja li ha fet prou mal, i a saber que li queda per fer. Marxi per favor, almenys podrà explicar als seus néts que durant el seu mandat va fer alguna cosa bé.

Jordi Pineda.