Translate

diumenge, 28 d’agost del 2016

Torna David López en un final de mercat frenètic

S'havia convertit en el serial perico d'agost. Havia arribat a estar molt a prop, i alhora, molt lluny, però finalment, i afortunadament tant per l'Espanyol com pel mateix jugador, l'operació ha arribat a bon port, i David López tornarà a vestir l'elàstica blanc-i-blava tres temporades després de marxar rumb Nàpols. De totes maneres, no ha estat ni fàcil ni molt menys encara barat el seu retorn, i és que Chen Yansheng ha hagut de pagar quatre milions i mig per un futbolista que en el seu dia el Nàpols se'l va endur per sis. Un adéu dolorós aleshores que ja s'ha assegurat el club que no es torni a repetir, si més no, a curt termini, i és que el migcampista català ha quedat lligat pels pròxims quatre anys.

David López, tot i haver-se convertit en un dels fitxatges més apreciats de l'estiu per l'afició pel que significa el retorn d'un canterà, només va vestir durant una temporada la samarreta del primer equip. Va ser tot just fa tres temporades, on amb encara Javier Aguirre d'entrenador, l'Espanyol va aconseguir una salvació tranquil·la. Aquell any, David López havia estat recomprat a l'Osca, equip al qual havia recalat després de ser traspassat per l'Espanyol, que no comptava amb ell. Va ser la confiança d'Óscar Peranau, que va apostar molt fort per ell i va pagar dos-cents cinquanta mil euros per aconseguir el seu retorn, el que va fer que David tingues l'oportunitat de demostrar la seva valia a Primera Divisió, on tot i haver-hi debutat de la mà de Mauricio Pochettino el 2010 a Cornella, no va tenir continuïtat, i és que l'entrenador argentí no li va donar més que vint-i-set minuts repartits en tres partits en tot el curs.

Ironies del destí, i és que el que avui és un fitxatge molt aplaudit per l'afició, tot i haver hagut de pagar quatre milions i mig pel seu traspàs, fa tres temporades va ser un dels més rebutjats amb diferència. Com bé deia en el paràgraf anterior, aquell estiu, l'aleshores director esportiu, Óscar Perarnau, va apostar fort pel seu retorn i va abonar els dos-cents cinquanta mil euros estipulats a la clàusula fixada amb l'Osca. La reacció de la graderia va ser totalment adversa, i és que ningú entenia com en una època on en fitxatges es gastava zero, es pagués tal quantitat de diners per un futbolista que des de la seva marxa només havia transitat per equips de Segona i Segona B, i que per més inri, havia descengut amb l'Osca. No entrava al cap de ningú que un jugador que venia per ser el quart central costés tants diners. Però ben diferent va ser la història al final. A Javier Aguirre el va enamorar com a migcampista, i juntament amb Víctor Sánchez van formar un dels millors pivots de tota la lliga. És més, com ja feia esment en línies anterior, l'estiu següent el Nàpols va pagar sis milions per ell. Ara torna a casa per una quantitat lleugerament inferior, amb la intenció de recuperar els minuts perduts a Itàlia i d'ajudar a l'equip a arribar a complir uns objectius marcats aquest any, força ambiciosos.

Amb el fitxatge del barceloní ja tancat, ara l'Espanyol centrarà tots els seus esforços en donar baixes i buscar dos defenses i un davanter, com a mínim. De totes maneres, el temps estreny, i és que no queden més que tres dies per maniobrar, i segurament, com cada any, les últimes hores de mercat seran frenètiques. Pel que fa a les sortides, s'espera que en les pròximes hores s'en puguin concretar bastantes, com les de Mika CianiÁlex Fernández, Víctor Álvarez i Rubén Duarte, a més a més de les de Felipão CaicedoPepe Diop i Pau López si es donen les circumstàncies oportunes. Si més no, està clar que hi ha d'haver sortides perquè hi pugui haver entrades, tal com marca el fairplay financer de LaLliga. Sobre les esperades entrades, es parla que s'estaria treballant a contrarellotge per dur un central, que podria ser Tisserand, Polenta o Cáceres, encara que el primer és el que tindria més opcions, un lateral esquerre, Constant, un davanter, Álvaro Vázquez, i si encara queda temps, un lateral dret, que podria ser l'ex madridista Álvaro Arbeloa. A més a més, si es concreten les sortides de Caicedo i Pau, també es fitxaria un recanvi. En el cas de l'equatorià es parla a més a més d'Alvarito, de Sergio García, que vol marxar de Qatar i vindria per ser el quart davanter. Respecte a la porteria, Vicente Guaita seria el millor col·locat per suplir a Pau, i entraria en l'operació del ja citat Álvaro Vázquez, que podria tancar-se en tres milions l'arribada de tots dos.

Jordi Pineda.