Translate

dimarts, 16 d’agost de 2016

Carta oberta a TV3

Són molts els menyspreus que l'Espanyol ha rebut i continua rebent de la televisió catalana pública, i remarco, pública, és a dir, de tots i que paguem entre tots. La predilecció pel Barça és ja palesa per tothom des de fa molt de temps, i encara que el que hauríem de fer els pericos és demanar la igualtat, ens hem acabat resignant en intentar, tan sols intentar, ser respectats.

L'excessiu temps dedicat a programes relacionats amb el Barça contrasta amb els escassos minuts que l'Espanyol fa acte de presència a TV3, però això, com he dit abans, ja ens ha deixat d'importar, perquè sobrevivim, sempre hem sobreviscut tot i estar constantment amenaçats per l'ombra dels veïns, i hem creat els nostres propis programes en els quals de debò sí que se sent amor i afecte per l'Espanyol.

Però no és aquest pel motiu que avui els escric, simplement era un simple recordatori per si ja no s'enrecordaven que a Catalunya hi ha més que un club i que els altres també mereixen fer presència en els mitjans públics. Jo els faig arribar aquestes línies per com he dit al principi, intentar que l'Espanyol sigui respectat, o almenys, saber perquè no ho és, en quelcom com la retransmissió de la final de la Copa del Rei.

Recentment ha sortit publicat el repartiment de drets televisius sobre la Copa on figura que TV3 ("la nostra", la meva no) només emetrà la final si hi arriba el Barça, i no ho farà en cas que hi arribi l'Espanyol. Perdonin que els ho digui, però ho trobo una falta de respecte molt gran. Una més. I és que encara que ni creguin ni vulguin que els pericos fem acte de presència en una final, ni en la de la Copa ni en qualsevol altre, i molt menys que la guanyem, almenys, facin-se amb l'opció de retransmetre'ns si per un si de cas hi arribem únicament per respecte a una part dels catalans que amb els nostres impostos contribuïm al fet que TV3 continuï funcionant.

Jordi Pineda.