Translate

divendres, 7 de juliol del 2017

Granero ja ha firmat; Roberto, a Màlaga

Esteban Granero
Esteban Granero ja és a tots els efectes nou jugador de l'Espanyol. Nascut a Pozuelo de Alarcón ara fa 30 anys, el mig campista, de caràcter ofensiu, es converteix en el segon fitxatge de l'entitat després de l'arribada de Sergio García. Amb molta experiència a LaLiga, on ha militat al Getafe, al Reial Madrid i a la Reial Societat durant les últimes quatre temporades, i a la Premier League, on va tenir un pas efímer pel QPR, destaca per la facilitat amb la qual arriba a l'àrea contrària, i la seva especialitat esdevenen els últims metres. De fet, és un perfil de futbolista que s'aproxima al que en el seu moment va ser Joan Verdú a l'Espanyol. Un creador que mancava, i que després de fracassar en l'intent d'incorporar Éver Banega i Borja Valero, Quique Sánchez Flores, que ja el va tenir a juvenils, ha vist amb bons ulls.

Títols nacionals i internacionals al seu palmarès, gairebé 300 partits a les seves esquenes, vint gols i vint-i-quatre assistències, l'avalen. A la Lliga Espanyola és on millor ha rendit: Amb 200 partits, 19 assistències i 12 gols, precisament un d'ells a Cornellà-El Prat, i històric. I és que com apuntava el diari AS en la seva edició, el madrileny va anotar el primer gol oficial de l'estadi el 12 de setembre de 2009, en la segona jornada de lliga amb motiu de la disputa d'un Espanyol-Reial Madrid. El gest posterior és el que més el va honrar: Va aixecar els dits índexs apuntant cap al cel en dedicatòria a Dani Jarque, que havia mort un mes i escaig abans, i va obrir les mans demanant perdó a l'afició i a la família, tal com va reconèixer després del partit.

Malgrat que amb Jagoba Arrasate va esdevenir una peça fonamental de l'equip donostiarra per la meritòria classificació per Champions de la Reial Societat, les lesions i la irregularitat han minvat el seu protagonisme a San Sebastián, fins a convertir-se en un descart d'Eusebo Sacristán, i és que tot i que el tècnic aposta per un joc alegre, Granero no encaixa en les seves idees. Als seus 30 anys, és cert que la seva contractació ha despertat polèmica entre l'afició per la seva avançada edat i la incògnita del rendiment que en l'actualitat pot oferir després de passar una temporada pràcticament en blanc a Donosti, però esdevindrà el 'cervell' que demanava Quique i es vincularà amb l'Espanyol pels pròxims dos anys, amb un tercer opcional en funció del ja citat rendiment, i percebrà una quantitat propera als dos milions per temporada.

Roberto Jiménez
Per certificar l'arribada de Granero ha estat vital la sortida de Roberto al Màlaga, i el consegüent alliberament salarial. El porter marxa cedit a l'entitat andalusa, qui li pagarà el salari, amb una opció obligatòria de compra si es mantenen a Primera Divisió d'1 milió d'euros, sumats a 1,3 milions més en variables, que dependran del rendiment individual i col·lectiu. Ara bé, si els malaguenys consumen el seu descens a LaLiga123, quelcom extremadament complicat de concebre ara mateix pel projecte que tenen en ment, l'Espanyol recuperaria Roberto l'estiu vinent sense veure ni un sol euro per la cessió. A Màlaga, el seu competidor per la titularitat serà un vell conegut a Sant Adrià, Andrés Prieto, que també ha abandonat el club aquest estiu, en el seu cas, amb la carta de llibertat sota el braç després de no poder evitar el descens de categoria del filial a Tercera Divisió.

Jordi Pineda.