Translate

divendres, 14 de juliol del 2017

Joan Jordán, a l'Eibar

Nascut a la província de Girona, Joan Jordán, un pivot amb arribada, és format a la base de l'Espanyol. Malgrat l'interès d'altres clubs, l'entitat, davant la negativa de Quique a comptar amb ell, ha decidit traspassar-lo a l'Eibar, i s'ingressarà un milió d'euros més variables que podrien arribar a mig 'quilo' més. L'Espanyol mantindrà un 20% dels seus drets federatius, que suposaria un ingrès de la quantitat proporcional si en un futur és traspassat, al mateix temps que es reservarà el dret a tempteig.

Jordán va debutar fa tres temporades amb el primer equip. Sota les ordres de Sergio González va començar a tenir els primers minuts en un curs on l'equip va acabar vuitè i a semifinals de la Copa del Rei. No fa ser fins al següent curs que es va incorporar de forma definitiva a la primera plantilla, amb tan mala sort de coincidir amb un dels pitjors cursos de l'entitat durant la història recent. El descens va assetjar durant tot l'any i Sergio va ser destituït en favor d'un Galca que a prop es va quedar també de ser reemplaçat. Tot i això, el migcampista gironí va aprofitar les seves escaçes oportunitats. Va ser amb el preparador romanès que va començar a gaudir de regularitat, a l'equador de la temporada, i va respondre de forma immillorable, amb un rendiment notable, en clara línia ascendent, i fins i tot va arribar a anotar un gol, curiosament a Ipurúa. Però de la nit al dia Galca el va fer desaparèixer. Quan millor rendiment estava oferint el va asseure a la banqueta excusant que volia veterania sobre el verd en moments complicats.

Una cessió molt profitosa al Valladolid l'últim curs, on ha estat indiscutible per Paco Herrera, preparador val·lisoletà, esdevenint el cervell de l'equip castellà i anotant fins a tres gols a la categoria de plata del futbol espanyol, només li ha valgut per sortir traspassat a Eibar. Quique ni l'ha volgut veure durant la pretemporada i la necessitat imperiosa de l'Espanyol per alliberar fitxes i ingressar diners han promocionat el seu traspàs a un rival directe per una quantitat irrisòria, rebutjant la petició de cessió que sol·licitava el Girona, i que li hagués permès seguir creixent a Primera mantenint l'Espanyol un actiu a l'alça.

Quique Sánchez Flores, després de dir 'no' a Jordán, també ho hauria fet amb Pape Diop. De fet, amb el senegalès ja no hi compta des del passat curs, i se li està buscant sortida. Podria ser l'altre que no viatgi amb l'equip i abandoni la disciplina blanc-i-blava en hores. Amb la sortida d'ambdós futbolistes, la prioritat de la direcció esportiva seria cercar un pivot al qual Quique doni el seu vistiplau. El milió ingressat per Joan Jordán, com una part del que es pugui ingressar per altres traspassos, es destinarà a rescindir els contractes de jugadors amb els quals no es compta com Rober CorreaPaco Montañés o Jairo Morillas, entre altres.

Jordi Pineda.