Translate

dijous, 3 d’agost del 2017

El mercat es desencalla amb l'adèu de Caicedo

Falten diversos reforços a totes les línies, en especial a la defensiva i l'atacant, però el límit salarial pocs moviments havia permès fer fins al dia d'avui. Primer havien de deixar sortir per poder entrar, però els adéus s'endarrerien i s'encallaven, mentre que la paciència de la pericada s'esgotava. Amb el retorn de Sergio García i les incorporacions d'Esteban Granero i Mario Hermoso com a únics fitxatges a principi d'agost, faltant escasses tres setmanes per l'inici del campionat, la sortida de Felipão Caicedo esdevenia més que necessària per poder seguir movent fitxa i incorporar el desitjat central que a hores d'ara segueix mancant.

Felipão, a la Lazio
Després de dies d'incertesa sobre el futur de l'equatorià, aquest finalment ha trobat la llum al final del túnel i l'operació s'ha agilitzat. Primer semblava molt a prop la seva cessió al Girona, però unes diferències econòmiques insalvables van paralitzar l'acord i finalment Caicedo recalarà a la Lazio. El club italià, que el contemplava com a segona opció, va anar per ell un cop va fallar la primera, i després de passar de forma correcta la revisió mèdica ambdós clubs van fer oficial el seu traspàs, que ronda els tres milions d'euros. Una operació rodona per l'Espanyol, que a més d'alliberar límit salarial amb un jugador amb el qual no comptava, ingressa una quantitat de diners havent-lo amortitzat, mentre que la seva incorporació a l'entitat fa tres temporades va ser a cost zero.

Naldo Gomes
Amb la sortida de Felipe Caicedo tot apunta que Naldo Gomes aterrarà a Cornellà en els pròxims dies, o fins i tot hores. Davant la dificultat de l'operació retorn de Diego Reyes, que és el que es pretenia des de l'Espanyol, l'entitat ha optat per activar segones opcions i Naldo, amb breus experiències a Itàlia i Espanya, amb el Granada (mig curs) i el Getafe (un curs), és l'escollit. En l'actualitat es troba a la lliga Russa després d'un any discret a Portugal la temporada passada, i la seva sortida no es preveu d'alta complexitat, ja que l'Espanyol i el Krasnodar, actual club del defensor, estarien en negociacions. Amb Óscar Duarte lesionat, i David López i Mario Hermoso com a únics jugadors específics a la posició, podria arribar també un altre central si Quique considera que és estrictament necessari.

Lateral, migcampista, davanter, i porter?
Quique va reconèixer el passat divendres que la direcció esportiva treballa a consciència per reforçar unes posicions específiques. Un cop tancat el central, la idea seria sortir al mercat a la recerca d'un lateral esquerrà, que seria Dídac Vilà sempre que aconsegueixi resoldre la seva situació contractual amb l'AEK Atenes, i un davanter de suficients garanties. L'adéu d'Álvaro Vázquez en forma de cessió, si s'acaba materialitzant, ajudaria a poder incrementar el llistó. Si el límit salarial ho permet i Diop no segueix, també es buscarà un pivot. Tampoc està clar que passarà a la porteria, i és que malgrat tot apunta que Pau López seguirà renovi o no, els problemes físics de Diego López, que no podrà començar la temporada, podrien derivar en l'incorporació d'un tercer porter si Frías i Adri López generen dubtes. Babakar, company de Mamadou i Luis García aquesta última temporada a Bèlgica, estaria a la recamara.

Jordi Pineda.