Translate

diumenge, 20 d’agost del 2017

Sevilla 1-1 Espanyol: Llums i ombres

Ahir l'Espanyol va obrir aquest nou curs amb un empat al Sánchez-Pizjuán. La voluminosa derrota de la primera jornada del curs passat al mateix escenari encara perdurava en la memòria, però amb un context diferent l'equip buscava esvair dubtes i començar la temporada de la millor manera possible. Les tensions i els interrogants que havien envaït l'actualitat perica dels últims dies només es podien esvair amb un bon resultat que convides a l'optimisme envers les possibilitats de l'equip aquesta temporada, i per això Quique va no dubtar en alinear els millors homes davant un Berizzo que sí que va fer rotacions conseqüència directa de l'eliminatòria europea disputada durant la setmana prèvia, deixant, entre altres, a Ben Yedder a la banqueta.

La lesió inicial de David Soria, porter del Sevilla, coincidint amb una gran ocasió per Baptistão, ja indicava que d'intensitat no en faltaria a la recerca de tres punts vitals per un i altre. El 'TotoBerizzo necessitava una bona carta de presentació davant la seva nova afició, mentre que Quique Sánchez Flores havia de tallar d'arrel tot dubte generat al voltant de l'equip. Uns primers minuts de domini alterns van desembocar amb el gol de Langlet al voltant de la mitja hora de joc. La indecisió de Pau a l'hora de sortir i la contemplació defensiva van permetre al central francès rematar el córner a plaer, si bé el porter garrotxí va reaccionar ràpidament i va treure la pilota amb una mà excel·lent. L'acció va aixecar la polèmica quan l'àrbitre va assenyalar gol, entenent que la pilota havia sobrepassat la línia de gol, si bé les imatges no ho aclareixen gens. Però l'Espanyol no va decaure i va seguir amb el guió previst, aconseguint empatar uns minuts després gràcies a una genialitat de Leo Baptistão.

La segona meitat va ser un monòleg local. L'entrada de Banega va enfortir un Sevilla que només va jugar en camp visitant, i que en cap moment va veure amenaçada la seva porteria. Sergio Rico va esdevenir un espectador més davant la poca claredat de l'Espanyol en tasques ofensives, si bé el conjunt hispalenc va assetjar un Pau López que va demostrar grans qualitats, responent així a les crítiques que havia rebut amb anterioritat. Les seves aturades van resultar providencials per frenar un Sevilla crescut que va embotellar l'Espanyol a la seva àrea però que es va veure frenat per l'expulsió de Banega a la recta final.

Jordi Pineda.