Translate

divendres, 28 d’octubre del 2016

I ara, qui animarà?

La Curva i La Juvenil 1991 mai s'havien dut bé. Tot i conviure a la mateixa graderia durant uns anys, deixant de banda les diferències ideològiques, fa uns mesos, els dos grups van trencar la unió obligada, per dir-ho d'alguna manera, que durant força temps havien mantingut, arran de l'augment de conflictes interns. La Juvenil va decidir, per tant, abandonar la grada d'animació, aleshores propietat de La Curva, i recol·locar-se a la part superior del gol contrari, escurats a una cantonada, des d'on van continuar exercint com a grup, amb tots els seus drets intactes.

Si més no, lluny de solucionar el problema, es va fer més grossa la ferida. Curva i Juvenil encara es van distanciar més, les baralles entre membres de tots dos col·lectius van continuar presents a fora de l'estadi, mentre que a dins es va començar, per dir-ho d'alguna forma, una pugna per demostrar qui era el millor, que va provocar càntics per separat, que sovint se solapaven i no s'entenien, i fins i tot, reprovaments mutus d'una banda a l'altre, ben forts, com si d'un càntic es tractés, que evidenciaven la divergència insalvable entre les dues organitzacions.

Si més no, aquest estiu, amb la idea de començar amb bon peu l'era Chen, el club va decidir provar d'unir, de nou, tots dos grups. Una idea, que a simple vista era terrorífica, i ja no cal dir amb el pas del temps. Mitjançant mediadors que poguessin fer apropar postures, i l'expulsió d'alguns membres que consideraven conflictius, van aconseguir que, sota el lema de 'La 1900', Curva, Juvenil, i aficionats a títol individual, s'agrupessin a la zona d'animació, per convertir-la en el motor de l'RCDE Stadium. Quelcom que va costar per les reticències dels dos col·lectius, que al final, al meu entendre, van acabar cedit per la pressió social que es va exercir sobre seu.

Però el motor mai va acabar d'arrancar, ni va començar, i com diu la dita, el que malament comença, malament acaba. Si a la primera jornada de competició a l'estadi, al descans, la Juvenil ja va abandonar la graderia per conflictes amb els membres de la Curva, dos mesos després, 'La 1900' ha deixat d'existir. El motiu, cap més que el que temps endarrere ja va fer que els dos grups prenguessin camins diferents. La Curva mai va acceptar que havia de compartir l'espai que durant tants anys havia estat seu, i la Juvenil no va voler sotmetre's a les decisions preses per aquesta. Una mala idea la confecció d'aquesta nova graderia, efímera, que en el que ha acabat derivant ha estat en l'extinsió d'un motor d'animació a Cornellà, i és que La Curva i la Juvenil han deixat de ser reconeguts com a grups d'animació, i els seus integrants seran recol·locats per diferents localitats de l'estadi.

Jordi Pineda.