Translate

dimecres, 12 d’octubre del 2016

El fet és que Gual encara és aquí

Ja fa dies, una notícia publicada a diferents portals espanyolistes feia encendre a tota la pericada: Marc Gual havia firmat amb el Sevilla. L'operació la donaven del tot per tancada, i puntualitzaven que era qüestió d'hores que es fes oficial. Si més no, els dies han anat passant, i el mallorquí continua al filial. No s'ha mogut. El motiu, tot i que en un principi es va apuntar que podia deure's a un problema burocràtic amb la lliga, ningú el sap. Potser tot era fum, o potser no, però el cas és que es van encendre totes les alarmes sense que fes cap falta. Mala intenció al darrere? Vull pensar que no.

Jo no vull entrar a valorar la veracitat de la notícia. No la conec. Potser és cert que tot estava molt a prop, o potser no. Potser algú va actuar amb mala intenció per desestabilitzar encara més l'Espanyol, o potser no. No ho sé. Però el que sí que sé és que quinze dies després, el davanter de les Illes continua a les ordres de David Gallego, i jugant amb l'Espanyol B. I amb això, repeteixo, no vull dir que no hi hagués en un moment donat un apropament molt evident entre les tres parts, perquè no en tinc ni la menor idea, però el que està clar, és que fos així o no, tant l'actuació de la premsa, com la resposta de l'afició, no van ser les adequades.

Tot i que l'instint fa al periodista, a vegades, redactar els titulars, i fins i tot les notícies, de la forma més ambigua possible per impactar a la gent, i en conseqüència, que parlin d'allò, que comprin diaris, o que entrin al portal web, s'ha de saber on posar el límit. No descobriré res nou, no és el primer cop que succeeix, ni l'últim, però no és gens bonic, i és digne de denunciar, quelcom que faig mitjançant aquest escrit. Parlo de donar operacions per fetes, que a més a més se sap que crearan discrepàncies entre l'afició, quan no ho estan. Entenc que tothom vulgui publicar les exclusives, i és lògic, però les notícies com són. Si està a punt de firmar, està a punt de firmar, però en cap cas, ja ha firmat. I això és precisament el que va passar amb Marc Gual. Els mitjans van fer encendre totes les alarmes de la massa social en afirmar que el màxim golejador del filial ja ho tenia tot lligat amb l'entitat andalusa, quan en cap cas era així, perquè continua aquí.

Si més no, per la part que li toca, tampoc exculpo a l'afició. Tot i que és molt temptador començar a criticar a la primera de canvis, ja són molts anys de caure en els paranys de la premsa esportiva. Les experiències haurien de servir d'alguna cosa. Concretament, de no cremar-ho tot, almenys, fins que el club no emeti un comunicat al respecte. Ningú sap d'on va sortir la notícia de l'adéu de Marc Gual, però si més no, tothom va anar aportant el seu granet de sorra en una muntanya de crítiques enorme, que no ha portat a enlloc més que a poder desestabilitzar el jugador i el filial, i és que ell continua aquí. Com sempre dic, els judicis al final. Abans, els fets. És totalment innecessari i perjudicial muntar tot aquest teatre per res.

Jordi Pineda.