Translate

dilluns, 10 de juliol del 2017

Mario Hermoso, l'aposta

Poc lliga amb l'estereotip de futbolista que agrada a Quique. Jove, amb projecció i sense experiència a l'elit, seria el candidat perfecte a ser descartat pel preparador madrileny, i si el seu fitxatge no ens agafa per sorpresa és perquè el seu nom va sortir a la llum hores abans del fitxatge, quan l'Espanyol el tenia gairebé lligat. La seva arribada a l'equip, que contrasta pel seu perfil amb les dues anteriors de Sergio García i Esteban Granero, respondria a l'aposta del club per jugadors que puguin créixer i representar un actiu pel club. El rendiment immediat del qual tant s'ha parlat es busca amb altres jugadors, però també s'ha cregut necessari cercar joventut amb potencial. Ara bé, Hermoso arriba com a quart central, per darrere de David López, Óscar Duarte i el fitxatge, i haurà de treballar molt per fer-se un lloc a l'alineació, ja que des d'un inici, malgrat que és polivalent, també partirà com a tercer lateral esquerre.

Jove defensor de 22 anys, Mario Hermoso, que alterna central i lateral, s'ha passat mitja vida al Reial Madrid. Les seves bones actuacions a La Fàbrica li van valer una oportunitat a LaLiga123, amb un dels que va acabar resultant dels pitjors equips del Valladolid en els últims anys. Setzens a la classificació, els val·lisoletans, que va acabar el curs amb tres entrenadors i evitant el descens en les últimes jornades, van encaixar 52 gols, esdevenint el sisè equip més golejat de la categoria dels vint-i-dos que hi consten. La participació de Mario Hermoso no va desentonar en absolut del rendiment global del grup, i de fet, a Pucela no van acabar ni molt menys encantats amb el jove defensor, que va ser durament qüestionat. Un jugador més pel que tampoc van lluitar per seguir comptant amb ell, més aviat al contrari, i que va acabar tornant al Reial Madrid Castella de Segona B el següent curs, l'últim.

En l'única experiència al futbol professional, la de Valladolid, va deixar molt que desitjar al lateral. A Pucela va arribar per cobrir la banda, a priori, la seva posició natural, però el cert és que el seu rendiment va deixar molt que desitjar i les crítiques no van faltar. "És un lloc que ja coneixia (referint-se al de central). A la pedrera del Madrid vaig jugar també de central i és una posició a la qual em puc adaptar bastant bé", deia el central aleshores, deixant a entendre que la seva posició natural era la de lateral, malgrat que ni tan sols ell es va voler mullar. El cert és que en els pocs partits que va ser situat com a central va complir, i l'opinió a Valladolid sobre ell varia. Ràpid, atent, i molt atrevit en la sortida de pilota, diuen d'ell. Però només fa falta donar un cop d'ull a escrits de final d'aquella temporada per copsar que el grau d'insatisfacció amb Mario Hermoso a Valladolid no va ser discordant amb el de la resta del grup. La seva primera vegada, i última fins al moment, al futbol professional, no va resultar ni molt menys exitosa.

Avalat pel bon rendiment que sí que ha tingut a Segona B amb el Reial Madrid C i el Castella, la direcció esportiva ha decidit apostar per ell i donar-li una nova oportunitat a l'elit, en aquesta ocasió, a Primera Divisió. El marge de millora és molt gran, però l'Espanyol confia a repetir operacions com la de Lucas Vázquez. L'Espanyol ha pagat traspàs, però no s'han fet públiques les xifres de l'operació. Firma contracte fins a 2020.

Jordi Pineda.