Translate

dijous, 31 d’agost del 2017

Dídac Vilà torna a casa

Als seus 27 anys, set i mig després de debutar amb el primer equip blanc-i-blau i sis després de tornar-hi cedit pel Milan, qui l'havia adquirit un any endarrere, Dídac Vilà tornarà a vestir l'elàstica blanca-i-blava a Cornellà-El Prat. Ha estat el serial més llarg de l'estiu a l'Espanyol, i segurament també un dels més dilatats en el global del mercat, però després de tires i arronsa des del començament del passat juliol entre el jugador i el seu últim club, l'AEK Atenes grec, es dóna per solucionat un llarg conflicte contractual que li havia impedit al lateral mataroní firmar amb l'Espanyol, si bé l'acord era total, i s'entrenava mentrestant amb el Reus des de feia un mes esperant poder acabar complint el somni de tornar a on va créixer. Solvent en defensa, incorporant-se amb qualitat a l'atac, hàbil amb la pilota als peus, amb molt arribada i potent en el joc aeri. Són algunes de les característiques d'un Dídac que, en principi, lluitarà amb Aarón Martín per un lloc a l'onze, si bé està preparat per ser titular si el de Montmeló acaba recalant a última hora al Manchester City, que es planteja pagar un traspàs elevat.

Va marxar per primera vegada de Cornellà l'hivern del 2011, com a promesa, rumb a Milà, per quatre milions d'euros. Alguns, per condicions, fins i tot el consideraven l'hereu de Joan Capdevila, i les convocatòries amb la selecció espanyola sub-21, amb qui va conquistar el Campionat d'Europa, l'avalaven. Però a Itàlia no va quallar, i només mig any després tornava cedit. Sota les ordres de Mauricio Pochettino de nou el seu rendiment va anar en augment, es va consolidar a l'onze i va acabar anotant tres gols de bella factura. Encara amb 21 anys però amb l'experiència de 71 partits a Primera amb l'Espanyol, no va convèncer els tècnics del potent conjunt italià, però sí que va cridar l'atenció de diversos clubs punters espanyols. El València va aconseguir el seu préstec per un any, però una pubàlgia li va impedir passar la revisió mèdica i va acabar sent descartat a última hora. A partir d'aquí, el seu rendiment va anar decaient. Un any inactiu al Milan i dues cessions consecutives poc prolífiques les dues següents temporades, al Betis i a l'Eibar, fins a acabar marxat lliure a l'AEK Atenes grec. Allà ha recuperat la forma i el nivell. El Dídac que despuntava a l'Espanyol ha reaparegut, i la sortida del club espanyolista del que fora company seu, Víctor Álvarez, destí Rússia, li ha obert les portes d'una nova oportunitat a l'elit.

Dídac Vilà arriba amb la carta de llibertat a l'Espanyol després d'haver pagat a l'AEK Atenes una indemnització de 250.000€ per resoldre el citat problema contractual a temps per poder recalar al club barcelonès. El mataroní iniciarà la seva tercera etapa al club on s'ha format, comprometent-se pels següents tres anys després de passar la corresponent revisió mèdica al Centre Clínic Creu Blanca, i la seva clàusula de recessió s'ha fixat en 25 milions d'euros. La presentació es realitzarà avui mateix, a les 12:30h a l'auditori davant dels mitjans autoritzats, per saltar un quart d'hora més tard a la gespa, on els afeccionats li donaran la benvinguda. Casualitats del destí, Dídac Vilà, que va debutar per primera vegada un 29 de gener davant del FC Barcelona, podria redebutar ara contra el mateix rival, la pròxima jornada de lliga al Camp Nou, i si en ocasions anteriors ho va fer lluint els dorals 35, 5 i 22, ara ho farà amb el 12 a l'esquena.

Jordi Pineda.