Translate

diumenge, 24 d’abril del 2016

Las Palmas 4-0 Espanyol: Torna la maledicció d'Arla

Divendres passat, l'Espanyol visitava el Las Palmas amb la intenció de guanyar per certificar d'una vegada per totes la permanència i no ajornar-ho més, però en part per les noves idees nefastes de Galca, i en una altra part per la falta d'intensitat de ganes i d'encert dels futbolistes, l'Espanyol va acabar caient golejat per quatre a zero a l'estadi d'un Las Palmas que arribava a la cita ja salvat i sense cap més motivació que la de no perdre l'honor que la plantilla de l'Espanyol va extraviar ja molts mesos.

La golejada de divendres va coincidir amb l'entrada a l'onze d'Arla. El porter lituà, per tant, va prolongar un partit més la seva nefasta dinàmica com a blanc-i-blau que l'ha dut a encaixar dotze gols en dos-cents vint-i-cinc minuts, és a dir, un cada divuit minuts.

L'equip, com de costum, va sortir molt fred al terreny de joc i va permetre al Las Palmas durant els primers minuts arribar amb molta facilitat a l'àrea, tot i que els groguets no van aconseguir connectar xuts perillosos cap a la porteria defensada per Arla. En mig d'aquest desgavell defensiu que permetia als de Quique Setién fer el que volien en atac, Abraham va caure lesionat, i Joan Jordán va haver d'entrar en el seu lloc. De mica en mica, l'Espanyol va anar millorant les seves prestacions i va començar a arribar a l'àrea rival. Burgui era l'home més insistent, i el que aportava més en atac, juntament amb Hernán Pérez, mentre que Asensio i Gerard es dedicaven simplement a figurar sobre el terreny de joc, sense aportar res a l'equip, ni positiu ni negatiu. El Las Palmas només arribava en alguna jugada aïllada, i les ocasions favorables per l'Espanyol eren cada vegada més freqüents, i tot i que fins i tot algunes d'elles van ser força clares, els blanc-i-blaus van perdonar molt i en l'afegit del primer temps, aprofitant un contracop mal defensat, El Zhar va aconseguir anotar l'un a zero favorable als locals que va fer marxar als homes de Galca molt tocats anímicament al vestidor.

La represa va començar igual que havia començat el partit, amb domini total dels locals, però amb l'única diferència que aquesta vegada els homes de Constantin Galca no van aconseguir capgirar la situació, i a més a més, van veure com el Las Palmas aprofitava molt bé les seves ocasions per ampliar l'avantatge i fer cada cop més gran la ferida blanc-i-blava.

En la primera jugada del segon temps, Bigas va anar avançant des del mig camp sota les atentes mirades dels migcampistes pericos, que no es van dignar ni a entrar-li, i va acabar cedint la pilota a Willian José, qui va etzibar un xut que Arla va refusar al cor de l'àrea, quelcom que va aprofitar Jonathan Viera per anotar a plaer el segon. L'Espanyol volia refer-se, però els dos gols tan seguits que havien posat el partit tant de cara pels canaris havien fet molt de mal, i a més a més, els canvis de Galca no ajudaven. Sense temps de pair tants despropòsits junts, Bigas va rematar lliure de marca dins l'àrea amb el cap una centrada des de la banda i va fer pujar el tres a zero al marcador. Aquest gol va provocar que l'enfonsament moral de l'Espanyol encara s'accentues més i que l'equip quedés totalment desestructurat i impotent davant un rival que poca cosa havia hagut de fer per guanyar d'una forma tan clara. Encara quedava més de mitja hora per acabar, però era evident que l'Espanyol era incapaç d'intentar ni tan sols maquillar el marcador, i l'equip es va dedicar únicament a intentar frenar la sagnia, quelcom que finalment no va aconseguir, i és que faltant un quart d'hora pel final del, partit, Wakaso, sol dins l'àrea, va etzibar un llançament molt potent que va entrar per l'escaire de la porteria defensada per Arlauskis i que va provocar encara més indignació per part de l'afició espanyolista, que a més a més de patir la humiliació de la golejada, havia de veure com el ghanès marcava el seu únic gol de la temporada contra l'equip que li havia donat un nom en el futbol d'elit. Al final, Hernán Pérez va poder marcar el gol de l'honor en una jugada aïllada, però tot i quedar-se sol davant el porter rival, li va enviar la pilota al cos i va desaprofitar una ocasió glamurosa de gol.

Després d'aquest partit, els dubtes sobre la continuïtat de Galca tornen a ser ben presents, però no només aquests, sinó que també apareixen els dubtes sobre la capacitat de l'equip per aconseguir mantenir la categoria, i és que els pròxims tres partits abans d'acabar la temporada són contra Sevilla, Barça i Eibar, i serà difícil puntuar si l'equip continua oferint la imatge de les últimes setmanes, ja que en tots tres duels l'exigència serà màxima.

Jordi Pineda.