Translate

diumenge, 16 d’octubre del 2016

Las Palmas 0-0 Espanyol: Millor defensa, però pitjor atac

Després d'un decebedor inici de campionat, on l'equip fins i tot ha arribat a entrar en descens, els de Quique Sánchez Flores viatjaven a Gran Canària amb la intenció d'aconseguir la segona victòria de la temporada per poder començar a escalar a la classificació. Tot i haver de lluitar contra un Las Palmas que ha començat com un tro, i a més a més, al seu estadi, l'esperança d'aconseguir els tres punts era ben present entre tots els espanyolistes, conscients que de no aixecar el vol aviat, l'equip no passarà un bon any.

Amb Piatti i Baptistão de tornada, Quique Sánchez Flores ja no va haver de fer mans i mànigues per confeccionar un trident ofensiu de garanties. Si més no, el tècnic madrileny va sorprendre donant entrada d'inici a Salva Sevilla i Aarón Martín. Els damnificats, Javi López i Pape Diop. Tampoc va entrar de titular Hernán Pérez, que una altra vegada va quedar-se a la banqueta, i és que amb el nou sistema utilitzat per Quique, el 4-3-3, el paraguaià només té lloc dins l'equip, com a revulsiu.

El matx va començar amb domini aclaparador dels locals. Tot i un tímid xut de Marc Roca al contracop, les ocasions més clares van arribar de les botes dels canaris. L'Espanyol, incapaç de donar tres passades consecutives, i molt dèbil defensivament, veia com els locals arribaven amb superioritat per les bandes, i filtraven pilotes perillosíssimes per dins. L'esfèrica aturada tampoc va ser aliada blanc-i-blava, i és que en diverses ocasions, la més clara, un llançament directe de Jonathan Viera, el Las Palmas va estar a punt d'obrir la llauna. Enmig del monòleg de joc dels canaris, Diego López va haver de salvar amb unes mans miraculoses, primer un remat en boca de gol de Boateng, i minuts més tard, un míssil de Livaja. Només amb pilotes llargues l'Espanyol aconseguia arribar a camp rival. Buscant trencar el fora de joc i quedar-se amb superioritat numèrica davant els defensors i el porter local, els davanters pericos tocaven poc la pilota, i quan ho feien, queien sovint en posició antireglamentària. Si més no, una mala mesura de David García a la mitja hora de partit va permetre que Baptistão i Gerard es quedessin sols davant Raúl Lizoain, però el brasiler, intentant regalar el gol al català, va acabar desbaratant una ocasió molt clara. A partir d'aquí, l'Espanyol va despertar, i va començar a igualar forces amb un Las Palmas que va anar clarament de més a menys. Gerard Moreno va tenir el gol a les seves botes en diverses ocasions, però per un motiu o un altre, al final, no va arribar.

La represa va començar amb un guió similar al dels primers quaranta-cinc minuts. Els locals van tornar a dominar la possessió de l'esfèrica, i van arribar amb claredat als dominis de Diego López. De fet, el porter gallec va haver d'intervenir ben d'hora per evitar que un potent cop de cap de Boateng es convertís en l'un a zero. Els locals no paraven de llançar ofensives, i uns minuts més tard, va arribar la jugada polèmica del matx. Un davanter canari va caure dins l'àrea, i la graderia es va aixecar unànimement demanant penal, però si més no, l'àrbitre no hi va veure res punible. Un corner amb rosca que Lizoain va estar a punt d'introduir-se va obrir un parèntesi en el monòleg local que es va tancar ben de pressa, i és que Jonathan Viera, amb un llançament molt fort, va poder batre, de nou, a Diego López, però li va sortir molt centrat. De totes maneres, igual que al primer temps, les forces es van anar igualant, i les ocasions van anar disminuint. Només algun contracop aïllant va intimidar algun dels dos porters. L'ocasió més clara, un cop de cap de Gerard Moreno en l'afegit que va sortir fregant el pal esquerre de Lizoain.

Al final, un empat sense gols que no fa més que afegir preocupació a la graderia perica, i és que depenent del resultat entre València Club de Futbol i Reial Sporting, els de Quique Sánchez Flores podrien tornar a caure en descens. El pròxima cita, dissabte vinent al migdia contra l'Eibar, a l'RCDE Stadium, serà clau per començar a marcar si l'equip tira cap amunt, o pel contrari, ho fa cap abaix. Una prova de foc, que de no superar-la, posaria en una situació molt compromesa no només al club, sinó també al tècnic.

Jordi Pineda.