Translate

divendres, 9 de desembre del 2016

LaLliga, cada cop més deshumanitzada

Un derbi és un derbi, i per molt que l'evident diferència en l'àmbit esportiu entre Barça i Espanyol hagi pogut desangelar la cita durant els últims anys, pocs aficionats d'ambdós equips solen perdre's l'encontre. Si més no, molts d'aquests afeccionats, alhora, són catalans, i tampoc solen perdre's una altra cita, d'un àmbit totalment diferent, això sí, com és La Marató.

En principi, una cosa i l'altra haurien de ser compatibles. Anar a veure el derbi i sintonitzar TV3 per a visualitzar la Marató no hauria de ser motiu de tria. I de fet, mai ho havia estat, i és que si bé és cert que derbis, i també clàssics, els últims anys, sempre havien caigut entre finals de novembre i de desembre, les dates d'aquests mai s'havien encavalcat amb les de La Marató, celebrada un dels últims diumenges de l'últim mes de l'any.

Però ben diferent ha estat aquest any. Ara fa un mes i escaig, LaLliga va anunciar els dies i les hores que es jugarien els encontres de la setzena jornada, amb tan mala fortuna que el derbi va caure a tres quarts de nou del diumenge divuit, coincidint aquest amb el final de la gran jornada solidària per excel·lència de Catalunya, la ja citada Marató. Quelcom inèdit fins a la data, que obligaria als catalans a escollir. Un fet que acabaria repercutint negativament o bé per una part amb menys audiència i menys recaptació, o bé per l'altre, amb menys assistència al Camp Nou.

És pel motiu exposat anteriorment que tots dos clubs, juntament amb la CCMA, preocupada també pel fet que l'hora del partit coincidiria amb la franja que històricament sempre havia acumulat més espectadors visualitzant La Marató, van posar-se en contacte amb la lliga per demanar un canvi d'hora. Si més no, la resposta d'aquesta va ser negativa. Un no rotund. Quelcom que era d'esperar, i és que com han anat demostrat durant el seu mandat, Javier Tebas i el seu equip sempre han batallat abans per omplir-se les butxaques amb els màxims bitllets possibles, que pels interessos dels aficionats del futbol.

Jordi Pineda.