Translate

dijous, 27 d’abril del 2017

Sporting 1-1 Espanyol: Europa s'allunya, i el derbi s'apropa

La derrota envers l'Atlètic, que va ampliar considerablement la distància respecte a posicions europees, dotava a la visita al Molinón de vital transcendència per seguir amb opcions reals a la lluita per la setena plaça, i és que perdre més punts podia suposar l'adéu definitiu a les escasses opcions. Enguany, malgrat que l'equip va completar un partit atractiu i molt complet en totes les facetes, va pecar de falta d'efectivitat, com ja va passar envers els homes del 'CholoSimeone el dissabte anterior, i va esdevenir excessivament castigat amb un empat a un per un Sporting que, a excepció del gol, amb prou feines va intimidar a Diego López.

Deixant de banda les rotacions, Quique Sánchez Flores va alinear sobre la gespa del Molinón l'onze de gala al complet, el qual, segons es va poder intuir de les seves paraules en roda de premsa posterior al matx, repetirà en el derbi del pròxim dissabte davant el Barcelona. Diego López sota pals, David López i Diego Reyes a l'eix, Aarón al lateral esquerre, Javi Fuego i Víctor Sánchez al doble pivot, Piatti i Jurado als extrems, i Caicedo i Gerard en punta, van repetir respecte a l'alineació de l'última jornada, mentre que l'única novetat va esdevenir al lateral dret, on Marc Navarro, totalment recuperat de la lesió que el va tenir dos mesos apartat dels terrenys de joc, va entrar en detriment d'un Javi López que ni tan sols va viatjar. Tampoc va reservar ningú l'entrenador local, un vell conegut de la parròquia espanyolista, Rubi, que rema a contracorrent per evitar un descens de l'Sporting pràcticament sentenciat.

L'Espanyol, a diferència dels últims encontres a domicili, va apostar per buscar la possessió de l'esfèrica des del primer minut i el protagonisme en el joc, mentre que el conjunt asturià aguardava al darrere esperant l'oportunitat idònia per construir un contraatac letal. Enguany, malgrat unes primeres aproximacions tímides de l'esquadra dirigida per Quique, qui va colpejar primer va ser l'Sporting. Un atac molt ben conduït per un Burgui que va deixar sol a Víctor va obligar a Diego López a lluir-se amb una sensacional parada que ben pocs minuts després va eclipsar amb una mà providencial davant d'un cop de Duje Cop molt ajustat en boca de gol. L'Espanyol, que a poc a poc havia anat perdent control, va reaccionar, i a l'equador del primer temps, una centrada enroscada de Piatti va deixar sol a un Marc Navarro que no va dirigir bé el seu remat i va perdonar, absolutament sol a l'interior de l'àrea petita, l'ocasió més clara de l'encontre. I com se sol dir, qui perdona ho paga car. I així va ser. Una falta lateral, provocada per un Burgui que va esdevenir el principal maldecap de la defensa espanyolista, executada de forma directa per Víctor Rodríguez, va sorprendre Diego López i va fer pujar al marcador el gol que va enviar a l'Espanyol al túnel de vestidors amb un immerescut desavantatge mínim d'un a zero.

Diferent va començar el segon temps, on l'Espanyol només va necessitar deu minuts per igualar l'electrònic del Molinón, amb un gol de Gerard Moreno, que va definir amb molta sang freda davant Cuéllar aprofitant una precisa passada interior de Leo Baptistão. El mateix Gerard Moreno, escassos minuts després, va tenir a tocar el segon, però en aquesta ocasió va ser Cuéllar qui va desbaratar l'acció amb una mà magistral per enviar a córner seu remat de cap. Ara bé, la necessitat de punts de l'equip local va obligar de mica en mica a l'Espanyol a retrocedir, perdent així poder ofensiu i centrant la majoria dels seus esforços en evitar que les constants envestides de l'Sporting acabessin en quelcom més que ocasions de gol. Cop primer, que va fer llufa quan només havia d'empènyer la pilota, i Burgui posteriorment, amb un xut rebotat que va obligar a intervenir de forma providencial a Diego López van protagonitzar les dues ocasions més clarividents de gol en uns últims minuts infernals on l'equip va demostrar el seu enorme creixement mantenint-se sòlid i contundent en defensa.

Amb Europa a sis punts a falta de dotze per disputar, el principal objectiu de l'equip esdevé ara el derbi del pròxim dissabte. Aarón, l'únic apercebut, podria jugar en no haver estat amonestat al Molinón. Enguany, caldrà esperar a com evoluciona després d'acabar la cita amb problemes físics. A excepció del canterà, que es manté com a dubte, la plantilla al complet restarà a la disposició d'un Quique decidit a esdevenir el primer tècnic a guanyar un derbi a Cornellà. Per la seva banda, Luis Enrique, conscient de l'infern que es trobarà a l'RCDE Stadium, va decidir reservar en el partit de dimecres envers Osasuna, on l'esquadra blaugrana es va imposar amb claredad i placidesa per 7-1, titulars com UmtitiSergio Roberto o Jordi Alba, tots ells a una targeta de complir cicle d'amonestacions, juntament amb d'altres com Iniesta, Suárez, o Messi al segon temps.