Translate

dimarts, 25 d’abril del 2017

Espanyol 0-1 Atlètic: Amb el cap ben alt

Diuen que no hi ha quelcom més dolorós que perdre l'orgull, i dissabte, l'Espanyol, malgrat que va marxar de buit cap a casa, va competir de tu a tu contra un Atlètic, tercer a la lliga i semifinalista de Champions, que va ser incapaç durant el primer període de doblegar a un equip inexpugnable defensivament i temible en atac. Amb orgull i esforç, els jugadors va aconseguir dominar a un rival que va acabar enduent-se els tres punts per un nom propi: Antoine Griezmann. L'efectivitat del francès en l'única concessió de l'Espanyol va evitar que l'equip aconseguir una justa i merescuda recompensa al gran treball realitzat. Enguany, malgrat no poder sumar i veure ara de més lluny Europa, les sensacions van esdevenir molt positives i es va evidenciar que l'equip està creixent i està consolidant les bases.

Amb tots els homes disponibles, malgrat arribar Leo Baptistão molt just físicament després d'una lleu recaiguda de la seva corresponent lesió durant la setmana, Quique va optar per repetir l'onze que va aconseguir imposar-se a l'Alabès i al Leganés de forma consecutiva. Sota pals, l'indiscutible Diego López, qui, segon en la lluita pel trofeu Zamora, va retallar distàncies a l'actual líder de la taula, el barcelonista Ter StegenJavi López al lateral dret, Aarón a l'esquerre, i David López i Diego Reyes a l'eix, els quals sumen junts onze de les dotze porteries a zero que ha assolit l'Espanyol aquest curs, van completar la defensa. Javi Fuego i Víctor Sánchez, aportant estabilitat i molt treball al mig del camp, van formar per darrere dels homes més avançats; Piatti i Jurado per les bandes i Gerard i Caicedo en punta. Per la seva banda, Simeone no va reservar a cap jugador malgrat l'elevada càrrega de partits, i va apostar per l'onze de gala, amb l'única excepció de Giménez, central, que va actuar de lateral dret en absència de l'ex-espanyolista Juanfran, lesionat.

Poc va tardar l'Espanyol a generar perill sobre la porteria de l'infranquejable Oblak. Gerard Moreno, arribant fins a línia de fons, va posar una pilota al cor de l'àrea gran que va deixar sol per rematar a un Jurado que no la va poder engaltar amb precisió, i la pilota va marxar per sobre del travesser. Els blanc-i-blaus no van desistir, però malgrat ostentar la possessió de la pilota i arribar amb freqüència a l'àrea rival, no van trobar el camí de l'efectivitat, i no van poder transformar en ocasions manifestes de gol les constants arribades. Enguany, Diego López, que tan sols va haver d'intervenir en un matiner xut de Yannick, va esdevenir un espectador més davant d'un Atlètic incapaç d'elaborar joc i de traspassar la línia del mig del camp. Les sensacions generals, arribats al descans, eren que l'encontre, o bé acabaria sense gols, o bé se l'enduria qui anotés primer. L'ordre tàctic d'ambdós i la solidesa exhibida feien difícil de preveure un canvi de guió.

Enguany, aquest va patir lleus variacions. A poc a poc, l'Espanyol va anar perdent el domini absolut de l'encontre, i això va generar que aquest s'equilibrés, i en conseqüència, que l'Atlétic es comencés a aproximar als dominis de Diego López. L'entrada al camp de Thomas i Gameiro va dotar al conjunt de Simeone de més equilibri al mig del camp i de 'punx' a la davantera, i el mateix francès va ser qui va colpejar primer. Una pilota interior de Giménez que va prolongar Yannik al primer pal va obligar a intervenir de forma providencial a Digeo López davant el remat en boca de canó de Gameiro, en l'acció que va esdevenir el precedent del gol dels visitants. Escassos minuts després, una centrada lateral de Giménez rebutjada per Javi López va caure als peus de Saúl, que des de la frontal va provar un llançament directe que va impactar en Jurado, desviant involuntàriament la pilota i deixant a Griezmann tot sol davant Diego López, que res va poder fer per evitar el zero a un. Però l'Espanyol no va abaixar els braços, i va anar decididament a buscar l'empat en els vint minuts restants. Però ni Baptistão, per partida doble, ni Gerard, a la recta final, van poder equilibrar la balança.

Al final, una derrota amb sabor agredolç. I és que si bé és cert que, com va reconèixer Quique en sala de premsa, no sumar treu el somriure, les sensacions van ser més que satisfactòries, i l'equip va estar a l'altura en partit d'elevada exigència i dificultat. Enguany, ara ja toca pensar en el complex duel de dimarts al Molinón, vital per seguir en la lluita per la setena plaça, abans de culminar la setmana amb un derbi dissabte vinent on l'Espanyol podria exercir, de nou, jutge de la lliga. Aarón Martín, amb quatre targetes grogues, és l'únic que podria perdre's la cita si veu la groga davant l'Sporting, mentre que pel conjunt culer, Sergi Roberto, Samuel Umtiti i Jordi Alba, gairebé la totalitat de la defensa, podria complir cicle d'amonestacions a Cornellà si són apercebuts en matx previ al derbi.

Jordi Pineda.