Translate

divendres, 1 de juliol del 2016

Deixin sortir abans d'entrar

En comptagotes, però comencen a arribar els primers fitxatges. Costa de creure, però per primera vegada des de fa molts anys, l'Espanyol torna a gastar-se bastants diners en fitxatges, i els noms d'aquests generen força il·lusió. Està clar que per les incorporacions no cal preocupar-se. Quique Sánchez Flores té les idees clares i sap als que vol i als que no vol. I precisament és d'aquests dels que sí que cal preocupar-se, dels que no vol.

Són molts els jugadors que no compten pel nou projecte del tècnic madrileny, i és que en aquest nou Espanyol només hi tenen cabuda els millors. És per aquest motiu que a jugadors com Paco Montañés, Salva Sevilla o Juan Fuentes ja se'ls ha comunicat que s'han de buscar la vida, però no és tan fàcil trobar-los sortida. El canvi radical d'objectiu d'un any per l'altre ha fet que a molts jugadors se'ls hagi quedat gran aquest club i que hagin de marxar, però és difícil que un equip se'ls quedi, i és que la fitxa que perceben anualment la majoria no respon a les seves minses prestacions.

Sumats els jugadors que ja estaven en plantilla i no compten i els cedits que tornen i que tampoc compten, són tants els jugadors descartats que treure'ls a tots sembla ara per ara una utopia si no posa Chen més diners de la seva butxaca. És lamentable que jugadors com Salva Sevilla o Ciani tinguin la poca vergonya de no voler sortir i a sobre demanin una segona oportunitat en un projecte que se'ls queda no gran no, enorme, per les seves escasses prestacions, però si no volen marxar se'ls haurà de fer fora, costi el que costi, i abans de fitxar, potser millor que es donin baixes. Això amb aquests dos futbolistes i amb tots aquells que no trobin un destí, perquè el que està clar és que cap dels descartats pot quedar-se al nou Espanyol, ni un.

De totes maneres, queda clar també que tots aquells joves amb projecció que encara no estan capacitats per formar part de l'equip però que poden estar-ho en un futur, com Jordán, Rober o el mateix Raíllo, no se'ls ha ni de donar la baixa ni de traspassar. El millor per totes les parts és buscar una cessió que els afavoreixi i on puguin créixer com a jugadors, per tant penso que el club no ha estat encertat deixant sortir a Raíllo gratuïtament cap a Mallorca, encara que s'hagi quedat el quinze per cent dels seus drets federatius. Per molt ambiciós que sigui el nou projecte no es pot oblidar la pedrera, i als jugadors que vénen d'ella i que tenen futur, se'ls ha de cuidar bé.

Jordi Pineda.