Translate

dissabte, 17 de juny del 2017

Un retorn il·lusionant, i un altre, molt calent

Sergio García, per un any
No era ni tan sols un secret a veus. El club ja va oficialitzar el passat hivern que Sergio García es reincorporaria a la plantilla espanyolista aquest estiu, i sense haver entrat encara al juliol, el davanter de Bon Pastor ja ha estat oficialment anunciat com a primer fitxatge de la nova temporada. Després de dues temporades a Qatar en les quals ha arribat a anotar 27 gols amb la samarreta de l'Al-Rayyan, l'atacant català, als seus 34 anys, tornarà a vestir la samarreta blanc-i-blava que va deixar l'estiu del 2015 entre llàgrimes. Aleshores tancava una etapa de cinc anys a l'entitat on havia aconseguit esdevenir el capità i també el referent de l'equip. Els seus gols i la seva màgia, malgrat que al principi va costar que s'adeptes, van meravellar Cornellà-El Prat.

A diferència de fa set temporades, quan el club abonava sis milions al Betis per la seva incorporació, en aquesta ocasió el davanter polivalent arriba amb la carta de llibertat sota el braç, i firmarà per una sola temporada ampliable a una altra en funció del rendiment. Minuts i gols seran claus per determinar la durada de la segona etapa de Sergio García amb l'elàstica blanc-i-blava. Malgrat que és ben conegut entre la parròquia espanyolista, el seu retorn no ha estat motiu d'alegria per tothom, i és que també ha despertat dubtes el seu estat de forma actual després de dos anys competint a una lliga de segon nivell, i amb una edat avançada ja. Però el cert és que tant el club com el jugador estan convençuts que la seva aportació pot ser molt interessant, si bé la direcció esportiva continua treballant en la incorporació d'altres davanters per completar la línia.

Dídac Vilà, calent
Enguany, el fitxatge més calent a hores d'ara seria el d'un defensor, que també tornaria a casa. I no, malgrat que se'n va parlar, no es tracta de Jordi Amat. La més que probable sortida de Víctor Álvarez, renitent a renovar amb les condicions que li ofereix el club, deixaria una vacant al lateral esquerrà, i Óscar Perarnau hauria pensat en Dídac Vilà per cobrir aquest buit. Un jugador amb aptituds que pugui esdevenir un suplent de garanties de l'indiscutible Aarón. Dídac, que va marxar jove de l'entitat espanyolista per les necessitats econòmiques del club traspassat al Milà, va tornar anys després com a cedit, deixant molt bon sabor de boca, i després de dues aventures frustrades al Betis i l'Eibar, i d'uns anys competint a la lliga grega, on se'l té molt ben considerat, als seus 28 anys estaria a punt d'emprendre la tercera etapa a l'Espanyol, malgrat comptar amb ofertes més suculentes a nivell econòmic però no tant en l'àmbit esportiu. El que en el seu moment va ser considerat successor de Joan Capevila, i lateral de futur, estaria a punt de tornar a casa.

Jordi Pineda.