Translate

dilluns, 12 de juny del 2017

Primers moviments

Des que es va posar punt final a la temporada, la maquinària interna del club ha començat a treballar per construir el nou Espanyol de la pròxima temporada, i en l'actualitat, el punt àlgid es concentra a la direcció esportiva. Altres i baixes, renovacions i rescissions per modelar una nova plantilla del primer equip capaç de lluitar amb garanties per posicionar-se a places europees, però també per construir un filial capaç de recuperar la categoria perduda, o un Femení punter com havia estat temporades anteriors.

Àrea esportiva
Lluny de simples incorporacions o renovacions dins de les plantilles, el primer moviment va esdevenir dins l'àrea tècnica. Un any i escaig després d'abandonar l'entitat "per motius personals", Óscar Perarnau va acceptar la proposta de Chen Yansheng després d'una reunió de més de deu hores de durada de tornar per liderar la direcció esportiva. A diferència de quan va marxar, ara supervisarà totes les àrees, mentre que Lardín seguirà com a director esportiu del primer equip. Junts tindran la missió de construir un projecte a llarg termini. I és que entre ambdós la relació és excel·lent, i no és casualitat que fruit de l'arribada d'un Perarnau que ha signat fins a 2020, Lardín hagi renovat el seu lligam amb l'entitat fins al mateix any. Enguany, Lardín, que comptarà amb l'ajut de Javi Recio, que tornarà a l'Espanyol després d'un breu i frustrat pas pel Reial Mallorca, que després del descens a Segona B ha prescindit dels seus serveis, perdrà atribucions al futbol base en favor de Fran Navarro i Àlex García, homes de confiança d'Òscar Perarnau i amb llarga trajectòria al club.

Primer equip
D'altra banda també cal destacar dos moviments transcendentals de cara a l'elaboració de la pròxima plantilla del primer equip en les últimes dates. I és que mentre que Diego López, cedit aquest últim curs pel Milà, s'ha desvinculat de l'entitat italiana per recalar en propietat a l'esquadra blanc-i-blava amb un contracte que el lliga les pròximes tres temporades, malgrat la seva avançada edat, i li atorgà una clàusula de rescissió de cinquanta milions d'euros. Igual que el porter gallec, Pablo Piatti, que confia a seguir la seva evolució creixent el curs vinent esdevenint de nou un puntal de l'equip, també ha quedat lligat fins al 2020. En el seu cas, l'Espanyol tenia una opció de compra opcional d'1,2 milions d'euros a abonar al seu club de procedència, el València, que donat el seu bon rendiment ha decidit exercir. La seva clàusula de recessió pujarà fins als trenta milions d'euros.

Femení i Espanyol B
Mentre que al femení les novetats es fan esperar (únicament es coneix la baixa sensible de la defensa central Elba) després d'un curs nefast el qual portarà una àmplia renovació, malgrat que Titi Camúñez, directora esportiva, ja va reconèixer que costa molt vendre aquest projecte a les jugadores preteses, al filial els moviments estan a l'ordre del dia. De la plantilla que aquest últim curs ha descendit a Tercera Divisió, tan sols Iago Indias, Pipa i Bermejo han confirmat la seva continuïtat, al mateix temps que el tècnic, David Gallego, mentre que Lluís López podria fer-ho en els pròxims dies. Diferent és la situació de Pibe, Granados, Puado, Wong, Majid, Ualoloca i Tejero. Amb contracte en vigor, el seu futur està a l'aire. També ho està el d'Àlex López i Marc Manchón, i és que malgrat que el club compta amb ells i els ha ofert la renovació, tot dependrà de la seva resposta. Fins a la data, l'únic fitxatge registrat és el de Max Marcet, jove davanter procedent del Sabadell, mentre que altres futbolistes del juvenil com Víctor Gómez, Pedroza, Jordan, Pol Lozano o el porter Edu Frías podrien guanyar galons.

Jordi Pineda.