Translate

dissabte, 16 de juliol del 2016

Piatti reforça la davantera

Continua la confecció del nou Espanyol que ha d'aspirar a tot, i per tant, continuen les incorporacions de primer nivell que han de proporcionar un salt de qualitat a l'equip. Després de Roberto, Reyes, Jurado i Baptistão, ha estat el torn de Pablo Piatti. L'hàbil extrem argentí, que ja ha passat reconeixement mèdic, no entrava en els plans del València i arribarà a Cornellà cedit amb una opció de compra assequible.

Pablo Piatti va començar a donar els seus primers passos com a futbolista a Argentina, concretament a Estudiantes. L'estiu del 2008, l'Almeria, veient el potencial del jove extrem, va decidir endur-se'l cap a Espanya. A l'equip andalús s'hi va passar tres temporades, on va destacar per la seva rapidesa i habilitat amb la pilota als peus. A causa dels seus bons cursos a Almeria, el València va decidir fer-se amb els seus serveis ara fa cinc estius, i des d'aleshores, el seu rendiment a Mestalla ha estat bastant més irregular. Els primers anys, tot i jugar bastant, no va acabar de donar el que s'esperava d'ell. No va ser fins a la quarta temporada que Piatti va explotar. Aquell any l'argentí va tenir continuïtat i va acabar aconseguint els seus millors registres a Primera Divisió amb set gols i sis assistències en vint-i-vuit partits. Incomprensiblement, la següent temporada, aquesta última, el davanter va tornar a ser relegat a la suplència, i les seves aparicions van ser en comptagotes, fins al punt que no va aconseguir anotar ni un sol gol en lliga.

Sabedor que aquest any tornaria a ser igual o pitjor, ja que no es comptava gens amb ell, va decidir buscar sortida, i despès de negociar amb diferents clubs de Primera que el pretenien, ha acabat recalant a l'Espanyol, on probablement serà una peça clau en les alineacions de Quique Sánchez Flores. Encara que l'operació encara no és oficial, el davanter ja va passar ahir revisió mèdica, va vestir de blanc-i-blau i va fer les seves primeres declaracions com a jugador espanyolista. A més a més, al València se li va escapar un comunicat confirmant i aportant més detalls sobre l'operació, que ràpidament va eliminar. Es preveu que en les pròximes hores es faci d'una vegada per totes oficial, quan s'hagi tramitat tots la paperassa necessària.

El mercat espanyolista no s'atura i mentre que Álex Fernández ja tindria aparaulada la seva sortida cap a un equip de Primera Divisió, Álvaro Vázquez podria aterrar de nou a Barcelona per començar una segona etapa com a jugador perico. El seu fitxatge, del que porta parlant-se des de fa dies, estaria més calent que mai, i finalment no entraria cap altre jugador en l'operació.

Jordi Pineda.