Translate

dilluns, 29 de febrer del 2016

Jornada satisfactòria amb regust amarg

La jornada començava divendres amb un gran reves pels interessos espanyolistes: La sorprenent victòria del Las Palmas al camp de l'Eibar. El conjunt de Quique Setién aconseguia una victòria inesperada i per la mínima a Ipurúa, situant-se així quart per la cua amb vint-i-quatre punts, quelcom que deixava a l'Espanyol un altre cop a un sol punt del descens si no guanyava al Molinón contra un Sporting divuitè, amb els mateixos punts que els canaris.

Afortunadament, els de Galca van aconseguir dissabte un clar i merescut triomf contra l'Sporting, també rival directe d'aquesta zona baixa per la qual transita aquest any l'equip, i van tornar a distanciar-se quatre punts de les zones de descens. Al mateix temps que finalitzava el partit a Gijón, també ho feia l'encontre entre el Getafe i el Celta, amb un zero a u al marcador favorable als homes de Berrizo, que deixava al Getafe amb els mateixos punts que havia començat la jornada, vint-i-sis, i per tant, dos per sota de l'Espanyol. Dues hores més tard del final d'aquests dos partits, es coneixia un altre resultat d'interès per l'Espanyol, l'enfrontament entre dos altres rivals directes de la zona baixa, el Betis i el Rayo, que concloïa amb un empat a dos que ajudava que els periquitos dormissin durant la nit encara més lluny de les posicions vermelles a causa de l'acumulació d'equips entre l'Espanyol i el divuitè, l'Sporting.

Diumenge, contra tot pronòstic, el Granada va aconseguir guanyar per zero a u a Riazor contra un Dépor que continua en caiguda lliure i que ja acumula onze jornades consecutives sense guanyar. Aquest resultat feia que el Granada es col·loqués dinovè amb vint-i-tres punts, només a un del Las Palmas i l'Sporting, que ara marquen la salvació. Qui no va sumar i en conseqüència va acabar el cap de setmana tal com el va començar va ser el Llevant. L'equip de Rubi no aconsegueix sortir del pou de la classificació i amb la derrota a Villarreal d'ahir per tres a zero, s'allunya encara més de la salvació, que ja té a quatre punts.

Un cop acabada la jornada, l'Espanyol pot fer una valoració positiva d'aquesta tot i la victòria del Las Palmas a Eibar, que ha fet que els de Galca, tot i golejar a l'Sporting, no puguin més que mantenir els quatre punts de distància amb el descens que ja tenien abans d'iniciar el cap de setmana.

Jordi Pineda.