Translate

dimecres, 23 de març del 2016

Sergio i Galca, el mateix gos amb diferent collar

Després d'una dinàmica força dolenta de l'equip, Sergio González va ser cessat com a tècnic de l'Espanyol el catorze de desembre, un cop acabada la quinzena jornada, on l'equip havia perdut justament i merescudament per u a zero a Balaídos. Imminentment, Constantin Galca agafava el seu relleu, i en la seva presentació prometia molt de treball per tirar endavant la complicada situació per la qual passava el club en l'àmbit esportiu, i és que tot i estar dotzè, només el separaven tres punts amb les zones de descens i cada jornada anava més cap avall.

El tècnic romanès començava amb bon peu la seva etapa com a entrenador blanc-i-blau guanyant el Llevant i el Las Palmas en els seus dos primers partits a la banqueta. Tot això es convertiria en anècdota unes quantes jornades després, i és que Galca es plantava amb uns registres molt preocupants a la jornada vint-i-quatre, per tant, nou setmanes després d'haver arribat. L'equip no havia tornat a guanyar després de l'u a zero contra els canaris en el seu segon partit, i el descens ja només estava a un punt. A més, només en les últimes tres jornades l'equip havia rebut tretze gols, i per contra, n'havia anotat un. L'afició demanava el seu cessament, i els mitjans el donaven per fet, però els capitans van salvar el seu cap, i des d'aleshores, l'equip ha aconseguit tretze dels divuit punts possibles i ha millorat substancialment la seva imatge.

Després del partit contra l'Athletic Club de diumenge passat, es compleixen quinze jornades amb Galca al capdavant de la plantilla, les mateixes que va durar Sergio González aquesta temporada abans de ser acomiadat. Amb el tècnic romanès l'equip ha aconseguit divuit punts, només un més que amb el seu antecessor, amb qui se'n van aconseguir ni més ni menys que disset. A l'igual que Sergio González, Constantin Galca també ha guanyat cinc partits, però la lleugera diferència ve donada pels empats i les derrotes. Mentre que amb Sergio l'equip va perdre vuit partits i en va empatar dos, amb Galca n'ha perdut set i n'ha empatat tres. Els gols a favor i en contra amb tots dos tècnics també són molt similars. Amb Sergio l'equip va anotar quinze gols i en va encaixar vint-i-sis, i amb Galca, n'ha marcat un més, setze, però també n'ha rebut quatre més, trenta.

Amb les dades sobre la taula, només es pot treure una conclusió. El canvi d'entrenador no ha servit en absolut per variar la dinàmica de l'equip, i és que Constantin Galca no ha aconseguit millorar en absolut els registres del seu antecessor, Sergio González, però tampoc els ha empitjorat, simplement, els ha mantingut. Ara, caldrà veure quina és la decisió del nou director esportiu envers la continuïtat del tècnic romanès. Si bé és cert que la part majoritària de l'afició no vol que segueixi al capdavant de l'equip la temporada vinent, una clàusula en el seu contracte obliga al club a renovar-lo en cas que l'equip quedi classificat del desè en amunt.

Jordi Pineda.