Translate

dimecres, 1 de febrer del 2017

Punt final a un mercat insuls

Prometia molt l'últim dia de mercat, però al final es va quedar en això, una promesa. La mala planificació de l'estiu passat semblava que podria haver servit d'escarment per la direcció esportiva, i alhora com una experiència per emprar com a exemple a no seguir, i que incités de cara a mercats posteriors a millorar la manera de treballar, però un cop esgotat el gener, ha quedat palès que no ha estat així. I és que passen els anys, i canviïn els contextos, els professionals, i fins i tot els propietaris, es continuen cometent els mateixos errors, i fins i tot, aquest cop, amb agravants. Aquell que pensés que en aquest club les coses no es podien fer encara pitjor, anava errat. Han aconseguit superar-se.

El mercat va començar amb l'alliberament d'un Demichelis gairebé inèdit durant la seva breu i poc prolífica etapa com a blanc-i-blau. Enguany, Ramon Robert va ser contundent en ser preguntat per l'esdevenir del període de fitxatges: Si no hi havia sortides, no hi hauria entrades. La prioritat era reforçar el lateral dret, però el límit salarial ho impedia si abans no es produïen baixes. I malgrat l'allau de rumors que col·locaven a diversos jugadors sense protagonisme dins l'equip, lluny de la disciplina blanc-i-blava, el pas dels dies va confirmar això, que no eren més que rumors. Les renovacions de Víctor Sánchez, Aarón Martin i Hernán Pérez a l'equador del mercat van esdevenir els moviments més significatius en unes dates on Jardi Lardín, en declaracions a PericosOnline, va descartar de forma contundent el retorn de Sergio García, que començava a sonar amb força, afirmat que no era apte pel projecte.

Enguany, d'ençà a aleshores, la situació canvià substancialment. La irrupció de Marc Navarro va provocar que la direcció esportiva cesses en la seva cerca d'un lateral dret de garanties, i es centres a moure la punta d'atac, esdevenint Caicedo i el ja citat Sergio García els principals protagonistes. Mentre que per l'equatorià van sorgir diverses possibilitats reals d'abandonar l'entitat, ben acollides per totes les parts, el golejador del Bon Pastor va col·locar-se, tan sols uns dies després de ser rebutjat públicament pel director esportiu, com a primera opció per la davantera, passant al davant d'altres noms com el de Mariano, pretès des de fa molts anys pel mateix Lardín. Si més no, la falta de flexibilitat i sentit comú del club va evitar l'anhelada sortida de Felipão Caicedo, mentre que problemes contractuals, incomprensiblement no contemplats abans d'exhibir-lo diumenge passat a l'estadi, van impedir el retorn d'un Sergio García que, segons el comunicat oficial que va emetre el club dimarts al vespre, farà efectiva la seva tornada durant la pròxima finestra de fitxatges, amb la carta de llibertat sota el braç. Al final, com sempre, cap novetat, exceptuant que a partir de la pròxima cita, Aarón ja comptarà amb dorsal de primer equip, el '12', amb l'objectiu d'afavorir el creixement de Melendo, el principal damnificat fins a la data per la normativa que impedeix tenir menys de set futbolistes professionals al camp.

A on sí que es va apurar el mercat per obtenir reforços va ser al filial. David Gallego, amb el juvenil Álex Bermejo com a únic davanter centre pur des de l'adéu de Marc Gual al novembre, podrà comptar a partir d'ara amb Guillermo Andrés, un jove alhora que experimentat punta, que després d'un pas pel futbol eslovac, torna a Espanya amb ganes de repetir i millorar els seus bons registres al filial del Valladolid. De fet, allà va coincidir amb un vell conegut espanyolista, Javi Chica, que tan bon punt se'n va assabentar, no va dubtar en avalar la seva contractació mitjançant les xarxes socials. D'altra banda, Dani Wong, incorporat fa unes setmanes, ja té de tota la documentació en regla i esdevindrà seleccionable pel tècnic espanyolista de cara a les pròximes jornades.

Jordi Pineda.