Translate

divendres, 9 de setembre del 2016

Reial Societat 1-1 Espanyol: Més llums que ombres

Després de dues jornades decebedores, on l'equip només havia aconseguit un punt, l'Espanyol es disposava a tornar d'Anoeta amb la victòria a la butxaca. Amb el repte de millorar la seguretat defensiva i mantenir el bon nivell mostrat en atac, els de Quique Sánchez volien lluitar per intentar aconseguir el primer i desitjat triomf de la temporada, que fins aleshores, s'havia resistit. Si més no, al final, les coses no van sortir com s'havia planejat, i l'empat va acabar sent el mal menor.

En l'onze inicial, moltes novetats respecte a les dues primeres jornades. Si bé és cert que homes com Javi López, Víctor Sánchez, o Gerard Moreno van continuar sent de la partida, les principals novetats van venir a la porteria, on Diego López, escassament una setmana després de fitxar, ja va esdevenir titular. També a l'eix de la defensa hi va haver un canvi significatiu, i és que després de la sortida d'Álvaro González en les últimes hores de mercat, i de l'excessiva càrrega de minuts dels internacionals com Diego Reyes o Martín Demichelis, David López va re debutar com a blanc-i-blau fent de central. Al mig del camp, contra tot pronòstic, Marc Roca va repetir com a titular, deixant una setmana més assegut a la banqueta a Diop. Respecte a la parcel·la ofensiva, cap canvi. El pòquer d'atacants no va patir cap modificació tot i que durant la setmana s'havia especulat que Leo Baptistão, que va patir una lesió al turmell l'última jornada, no arribaria a temps.

L'encontre va començar molt falt de ritme. Si bé és cert que la Reial Societat tenia el control del partit, ni ells, ni l'Espanyol, eren capaços de generar una ocasió clara de perill, i és que sobre el verd d'Anoeta es veia de tot menys futbol. De totes maneres, sí que cal remarcar l'evident millora de la defensa espanyolista. Amb Javi López i Víctor Sánchez molt atents i encertats als laterals dret i esquerre respectivament, i amb David López i Óscar Duarte impecables a l'eix de la defensa, l'equip rival era incapaç de connectar ni un sol llançament a porteria, tot i que provaven en repetides ocasions centrades directes a l'àrea que mai arribaven a bon port. Els defensors pericos, a diferència d'altres jornades, van estar molt ajudats també pels extrems Hernán Pérez i Pablo Piatti. Qui també va ajudar a millorar la seguretat defensiva de l'equip va ser el porter, Diego López, un jugador que transmet molta confiança, sobretot, per alt, on l'equip havia mostrat més carències fins ara. Precisament en pilotes aèries és on va haver de treure el millor d'ell mateix per evitar dos gols del conjunt basc. El porter gallec, tot i que amb estirades molt estrafolàries, va treure dues mans vitals per desbaratar les dues ocasions més clares de la Reial en tot el primer temps. Per la seva banda, l'Espanyol, no va fer acte de presència a l'àrea rival, i és que tot i intentar alguns contracops, Rulli no va patir gens en absolut per mantenir la porteria a zero.

Amb un zero a zero, i amb la necessitat de tots dos equips d'endur-se la victòria, el matx va donar un tomb molt gran, i es van començar a veure més aproximacions a totes dues àrees. Precisament en una d'aquestes aproximacions, cinc minuts més tard que comencés la represa, Pablo Piatti, amb un xut ras, potent, i col·locat, l'únic entre els tres pals de l'Espanyol en tot el partit, va aconseguir fer pujar al marcador el zero a un. Un gol que va deixar a Anoeta totalment en silenci. De totes maneres, encara que en un primer moment va semblar que l'Espanyol continuaria atacant en cerca del segon gol, això no va ser així, i l'equip basc va començar el setge a la porteria perica. Els canvis clarament conservadors de Quique Sánchez Flores, que va donar entrada a Jurado, Salva, i Rubén Duarte, aquest últim per obligació, sumat al desgast físic i al cansament de l'equip, molt per sota en aquest sentit respecte al rival, a més a més d'una infantil errada de Jurado en tasques defensives només saltar al terreny de joc, van acabar derivant en l'empat de la Reial, mitjançant un potent i col·locat cop de cap de Willian José, que va fer inútil l'estirada del debutant Diego López. Quan faltaven deu minuts pel xiulet final, l'Espanyol, inoperant i fora de si, es va veure obligat a defensar de qualsevol manera un empat insuficient, però fabulós tenint en compte la situació.

Al final, tot i les repetides arribades de la Reial, algunes d'elles amb molt de perill, l'electrònic no es va moure. Quelcom preocupant per l'Espanyol si tenim en compte que dels primers nou punts possibles, tan sols se n'han aconseguit dos, i que el pròxim partit és contra el Reial Madrid a Cornellà. Quique Sánchez Flores, que estarà pendent durant la setmana de l'evolució de Javi López, després que hagués de marxar lesionat a la segona part, no podrà comptar ja segur amb Javi Fuego, que va veure ahir dues grogues en quatre minuts, quelcom que va derivar en la seva expulsió. De totes maneres, qui sí que estarà disponible diumenge que ve serà Marc Roca, que contra la Reial va ser el jugador que més quilòmetres va recórrer tot i jugar tot just el seu segon partit a Primera Divisió.

Jordi Pineda.